Connect with us

technokrata

Átalakuló együttműködés a Magyar-Baden-Württemberg vegyesbizottságban

Laptop

Átalakuló együttműködés a Magyar-Baden-Württemberg vegyesbizottságban

A jövőben kiemelten érvényesül az információs technológia, az információs társadalom és a biotechnológia terjesztése.

Az igazságügy területére is kiterjeszti együttműködését Magyarország és Baden-Württemberg német tartomány. A magyar fél reményét hangoztatta, hogy az ősszel megnyílt budapesti német egyetemen elindul az informatikai kar – közölte Kovács Kálmán a magyar-baden-württembergi vegyes bizottság társelnöke. A informatikai és hírközlési miniszter abból az alkalomból nyilatkozott, hogy Mannheimben 8. ülését tartotta a vegyes bizottság.

A rendszerváltás óta Baden-Württemberg tartomány volt az egyik legerősebb támogatója Magyarország európai uniós csatlakozásának. Az út végéhez közeledve, újfajta partneri viszonyra van szükség. Magyarország a jövőben ne csak adaptálója legyen az európai irányelveknek, hanem formálója is. Az együttműködésnek azt a célt is szolgálnia kell, hogy hazánk partnerre találjon elképzeléseinek megvalósításában.

A magyar-baden-württembergi együttműködés keretein belül a jövőben kiemelten érvényesülne az információs technológia, az információs társadalom és a biotechnológia terjesztése. Fontos szerepe lesz az informatikának az “intelligens Duna-régió” megteremtésében, amely a közlekedésfejlesztésre, a környezetvédelemre, és a turizmusra terjed majd ki.

Magyarország közelebbről meg nem nevezett segítséget kér Baden-Württembergtől a fogyatékosok, a fizikailag hátrányos helyzetűek esélyegyenlőségének megteremtésében. A tartomány és Magyarország között 180 partneriskolai és több mint száz partnertelepülési kapcsolat létezik.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle