Connect with us

technokrata

Új hivatalos ATI Catalyst meghajtó szoftver

Laptop

Új hivatalos ATI Catalyst meghajtó szoftver

Alig pár nappal azt követően, hogy az Nvidia kiadta a GeForce FX alapú grafikuskártyák teljesítményét jelentős mértékben növelő legújabb driverét, a Detonator FX-et, a nagy konkurens ATI Technologies is megjelentette a legújabb, immár 3.4-es verziószámot viselő Catalyst meghajtó szofvert.

A 44.03-as legfrissebb hivatalos Nvidia driverhez hasonlóan WHQL (Windows Hardware Quality Lab) minősítést szerzett 3.4-es Catalyst meghajtó szoftverről a kanadai székhelyű cég fejlesztői nem kevesebbet állítanak, mint hogy egyes ATI kártyák teljesítményét egyes alkalmazásokban akár harminc százalékkal is növelheti.

A 3.4-es ATI Catalyst driver újításai közé tartozik a DivX filmek lejátszása közbeni Fullstream gyorsítás, mely az ATI Technologies és a DivXNetworks szoros együttműködésének gyümölcse, és amely a Radeon 9500, illetve ennél magasabb típusjelzésű ATI grafikuskártyák esetében a korábbiaknál kiválóbb minőségű DivX lejátszást eredményez. A több kisebb-nagyobb hibajavításon átesett legújabb hivatalos ATI meghajtó szoftver ezenkívül továbbfejlesztett Control Panelt kínál az összes Radeon típusú videokártya tulajdonosának, valamint említésre méltó az új driver ugyancsak továbbfejlesztett EazyLook szolgáltatása. A 3.4-es Catalyst driver Windows 98/98SE, Windows Me, Windows 2000 és Windows XP operációs rendszerekre fejlesztett verziókban érhető el.

[frissítve] A driverek már a Terminal szerveréről is letölthetők.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek