Connect with us

technokrata

Novell exteNd Application Server 5

Laptop

Novell exteNd Application Server 5

A robusztus fejlesztőplatformot, termelékeny fejlesztőeszközöket és a legújabb iparági szabványok támogatását is tartalmazó Novell exteNd Application Server 5 mostantól világszerte elérhető, így a szervezetek számára vállalati szintű J2EE és webes szolgáltatás fejlesztő platformként szolgálhat.

Ez a verzió kiváló platformot biztosít a Novell exteNd webes alkalmazásfejlesztő programcsomaghoz, és a Novell NetWare 6.5 verzióhoz, mely később, a nyár folyamán kerül forgalomba. A Novell exteNd és NetWare ügyfelei számára a Novell exteNd Application Server 5 a költségek csökkenését eredményezheti a külön alkalmazásszerver beszerzésének szükségtelenné válásával.

A Network Computing magazin 2003. április 3-i számában „Editor´s Choice” szerkesztői díjjal jutalmazták a Novell exteNd Application Servert. A termék a zökkenőmentes IDE integráció és vállalati szintű szolgáltatáskészlete miatt kapta ezt a díjat – többek között ezen a két területen történtek a fejlesztések a Novell exteNd Application Server 5 szoftverben. A terméket felhasználják a TheServerSide.com weboldal működtetéséhez, mely az iparág vezető J2EE fejlesztőközössége. A Novell exteNd Application Server 5 egy Linux alapú szerverfürtön fut, mely BEA, Oracle és Sun J2EE kompatibilis alkalmazásszervereket is futtat. A NetWare 6.5 nyári megjelenése után a TheServerSide.com egy NetWare szervert ad ehhez a fürthöz, mely a Novell exteNd Application Server 5 terméket futtatja.

„Csak a J2EE technológiában vezető szerepet betöltő cégekkel építünk ki partnerkapcsolatot, és a Novell bizonyította elkötelezettségét e felé a közösség felé, kiváló technológiájára alapozva,” – mondta Floyd Marinescu, a TheServerSide.com közösség igazgatója. „A TheServerSide.com nem egyszerűen a vezető J2EE közösség, hanem egy J2EE alkalmazás is. A J2EE hordozhatóság bemutatásához felkértük a vezető J2EE szállítókat, hogy vegyenek részt a webhelyünket működtető szerverfürt felépítésében. Örömmel tölt el bennünket a Novell részvétele, mely jelenleg Linux alapokon futó, nyártól pedig NetWare 6.5 alapú Novell exteNd Application Server 5 rendszerbe állítását jelenti.”

A Novell exteNd Application Server 5 teljeskörű alapot biztosít a Novell exteNd webes alkalmazásfejlesztő csomaggal felépített alkalmazások bevezetéséhez. A Novell exteNd csomag a Novell exteNd Application Server mellet a következő komponenseket tartalmazza:

Novell exteNd Composer: egy átfogó integrációs szerver, mely egységesített, szabvány alapú megoldást biztosít a kulcsfontosságú vállalati alkalmazásintegrációhoz, üzleti folyamatok integrálásához és a korábbi rendszerek webes szolgáltatásként használhatóvá tételéhez.
Novell exteNd Director: egy portálszerver, mely az informatikai szervezetek számára lehetővé teszi a tartalomban gazdag, személyre szabott webes alkalmazások gyors kifejlesztését és könnyű karbantartását.

A Novell exteNd Application Server 5 bevezetése mellett a Novell exteNd csomag nemrégiben kapta meg a „Java Verified” minősítést, mely a J2EE kompatibilis alkalmazásszerverek közötti hordozhatóságot tanúsítja. Emellett a Novell külön teszteli és támogatja az IBM WebSphere és BEA WebLogic alkalmazásszervereket, a Novell exteNd Application Server mellett.

A Novell exteNd Application Server a főbb operációs rendszerek legtöbbjén fut, többek között Linux, Solaris, Windows, HP-UX, és NetWare rendszereken. A NetWare 6.5 nyári szállításakor tartalmazni fogja a Novell exteNd Application Server 5 Enterprise Edition változatát. A NetWare ügyfelek egy szorosan integrált, teljes mértékben J2EE kompatibilis alkalmazásszerverhez jutnak, melyet webes szolgáltatás alapú alkalmazásaik bevezetéséhez használhatnak.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle