Connect with us

technokrata

Jönnek a “Made in China” Pentium 4 processzorok

Laptop

Jönnek a “Made in China” Pentium 4 processzorok

Mostantól lényegében bárhol felbukkanhatnak a piacon a “Made in China” felirattal ellátott Intel Pentium 4-es processzorok, ugyanis a világ legnagyobb chipgyártója megkezdte a sanghaji gyárában összeszerelt Pentium 4-es chipek forgalmazását.

Minderről a Dow Jones Business News című lap számolt be, mint ahogy arról is, hogy a Sanghaj Waigaoqiao nevezetű ipari negyedében található Intel gyárban eddig csak különböző flashmemóriákat, illetve alaplapi chipkészleteket gyártottak.

Az Intel vezetősége egy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a sanghaji üzemben egy processzorok összeszerelésével foglalkozó részleget is létre kíván hozni, ugyanis a mikroprocesszorok Kínában történő gyártása és tesztelése olcsóbb, mint más országokban.

A chipgyártó munkatársai elmondták, hogy a sanghaji üzemben a legnagyobb rendben folyik a Pentium 4-es processzorok gyártása, valamint utaltak arra, hogy az itt készülő Intel termékek a világ számos régiójában kaphatók lesznek. Tudni lehet egyébként, hogy az Intel a közeljövőben egy újabb, félvezetők gyártásával foglalkozó üzemet kíván építeni Kínában.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle