Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feljövőben a Linuxok, különösen a SuSE

Laptop

Feljövőben a Linuxok, különösen a SuSE

Egy felmérés szerint az elmúlt két év jelentős előrelépést hozott a Linuxok életében, különösen a nagy UNIX rendszerekhez viszonyítva.

A D. H. Brown Associates felmérése szerint a tavalyi és a tavaly előtti években nagy mértékben fejlődött a Linux. A korábbi OK besorolás mind a SuSE, mind a Red Hat tekintetében jóra módosult, a Debian korábbi gyenge minősítése szintén jóra változott. Igaz, a UNIX minősítése továbbra is kiváló.

A 2001-es állapotokhoz képest a SuSE előretörése figyelhető meg, bizonyos tekintetben a Red Hat kárára. Minden kategóriában az élen végzett egyedüliként, vagy a Red Hattal együtt. Ezen kategóriák révén mérték ugyanis az operációs rendszerek képességeit, főként üzleti szempontok figyelembevételével. Olyan kritériumokat vizsgáltak, mint a támogatott memória maximális mérete, rendszerösszeomlás-elemzés, távoli adminisztráció, hálózati szabványok alkalmazása és új webszolgáltatási szoftverek megjelenése.

Tony Iams, a tanulmány egyik készítője elmondta, hogy a jelenlegi 2.4-es kernelről a 2.6-osra való áttérés ismét egy nagy előrelépés lesz. A váltásnak elsősorban a nagy multiprocesszoros szerverek látják majd hasznát, melyek számos task egyidejű futtatását látják el. A memóriakezelés és az I/O műveletek terén szintén előrelépést jelent a kernelcsere, illetve a hálózati és adattárolási rendszerek életében is pozitív változás várható.

Miért nem hasonlították össze a tanulmányban a Linuxot és a UNIX-ot a Windows-zal? Leginkább azért – mondta Iams -, mert a Windows egy másféle filozófiára épül, például több magas szintű szoftverelemet tartalmaz az operációs rendszer.

A felmérést egyébként a SuSE Enterprise Linux Server 8, a Red Hat Enterprise Linux AS 2.1 és a Debian 3.0 alkalmazásával végezték 2003 januárjában. Nem vették figyelembe az egyes disztribúciók piaci részesedését, a felhasználók visszajelzéseit és a terméktámogatási lehetőségeket.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés