Connect with us

technokrata

Az USA serege továbbra is szabadon letölthető PC-s játékkal toboroz

Laptop

Az USA serege továbbra is szabadon letölthető PC-s játékkal toboroz

Tavaly jelent meg az ingyenesen, bárki számára letölthető America´s Army, amelyet az Egyesült Államok hadserege készíttetett el, hogy népszerűsítse az intézményt. Nos, ez sikerült, így további bővítést terveznek, különösen az iraki események tükrében.

Még tavaly nyáron debütált az a 3D-s szoftver, mely a first person shooter kategóriájú játékok közé illeszkedik be. Egy valamiben azonban mindenképpen különbözött az összes többi játéktól: ezt az USA hadserege hozta létre, hogy népszerűsítse az Egyesült Államok fiataljai körében a katonaéletet. A játék ingyenes letölthetősége sokakat vitt rá, hogy kipróbálják: az eltelt egy év alatt több mint 1,6 millió játékost regisztráltak. Igaz, arról pontos adat nincs, hogy ezen emberek közül hányan jelentkeztek végül a seregnél szolgálattételre, de minden bizonnyal sikeres volt a kezdeményezés, mert további kiegészítők jelentek meg – s most újabb változást készítenek elő.

Az Electronic Entertrainment Expo, azaz az E3 egy olyan kiállítás, ahol az összes neves, kisebb és nagyobb játékszoftver-kiadó cég összegyűlik, s bemutatják, milyen programok kerülnek hamarosan a boltok polcaira. Nos, itt adott interjút E. Casey Wardynski ezredes, melynek során részletezte a hadsereg eddigi tapasztalatait, illetve ismertette a jövőre vonatkozó terveket.

˝A cél az volt, hogy a középiskolából kikerülő fiatalok körében a jövő megválasztásakor a hadsereg is egy szempont legyen – ezt sikerült is elérnünk.˝ – mondta Wardynski. ˝Nagyon fontos a leendő katonák előtt kihangsúlyozni, hogy a katonaélet nem csak a puska megfelelő kezeléséből áll; ez igazából csak egy kicsiny része a hadseregnek.˝

Az ezredes ezen felül beszélt a játékot további kiegészítőkkel még színesebbé tevő tervekről, melyekben olyan (a ˝hagyományos˝ 3D-s lövöldözős programokból többnyire kimaradó) feladatokat is be lehet tölteni, mint a szanitéc vagy a gépész. Ezek mellett új tereppel, környezettel is gazdagodik majd az America´s Army: az iraki konfliktus egyes részei megjelenhetnek majd a számítógép monitorán is, ahol mindenki beleélheti magát a támadó amerikai katonák életébe.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák