Connect with us

Az Nvidia Detonator FX drivere új életet lehel a GeForce FX-be

Laptop

Az Nvidia Detonator FX drivere új életet lehel a GeForce FX-be

Miután az Nvidia hétfőn bejelentette legújabb grafikus megoldását, a GeForce FX 5900-et, tegnap egy vadonatúj meghajtó szoftverrel, a Detonator FX-szel rukkolt elő.

A 44.03-as verziószámot viselő, valamint nem utolsó sorban WHQL (Windows Hardware Quality Lab) minősítésű új driver az Nvidia szerint az Unreal Tournament 2003 című játékban egy GeForce FX 5600 Ultra videokártya mellett mintegy 30 százalékkal nagyobb teljesítményt nyújt, mint a korábbi 40-es sorozatú meghajtók.

Az Nvidia ezen állítását egyébként független tesztek is alátámasztják, mely tesztekből kiderül, hogy az Nvidia rég nem adott ki olyan nagy pozitív változást hozó drivert, mint most. A sebességtesztek azt mutatják, hogy a Detonator FX lényegében új életet lehel a mindeddig nem valami fényesen szereplő GeForce FX grafikuskártyákba.

Az UDA (Unified Driver Architecture) technológia révén az eddig megjelent összes Nvidia GPU-t (TNT – GeForce FX) támogató meghajtó szoftver az Nvidia szerint jelen pillanatban az ipar legtökéletesebb DirectX 9 kompatibilitását nyújtja a felhasználók számára. A driver részét képezi többek közt az nView 2.0 többképernyős technológia, a fejlett lapos kijelzők esetében képelforgatást megvalósító NVRotate szolgáltatás, a hordozható projektorok és HUD-ok (Head-Up Display) képminőségét valós időben javítani képes NVKeystone, valamint a maximális színhűséget garantáló DVB (Digital Vibrance Control). A Windows 95/98/Me, illetve Windows 2000/XP operációs rendszerekre fejlesztett új Nvidia driver számos nyelvet, köztük a magyart is támogatja, mérete pedig 18,5-18,8 MB.

[frissítés] A meghajtóprogramok már letölthetők a Terminal Download szerveréről is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom