Connect with us

technokrata

A NATO-ba tartanak a hazai hi-tech vállalatok

Laptop

A NATO-ba tartanak a hazai hi-tech vállalatok

Az IVB Társaság, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem és a Magyar Védelmiipari Szövetség – együttműködve a hazai rendvédelmi erőkkel – nagyszabású védelmi és biztonságtechnikai kiállítást rendez május 29-30-án a ZMNE Üllői úti bázisán. A rendezvény fővédnöke Juhász Ferenc honvédelmi miniszter.

Magyarországnak gazdasági és politikai érdeke egyaránt fűződik ahhoz, hogy a NATO tagjaként csúcstechnológiával is hozzájáruljon a szervezet védelmi feladatainak ellátásához.

Mivel hazánkban elenyésző költségvetési forrás áll rendelkezésre védelemmel kapcsolatos kutatásra és fejlesztésre, a magán szektor jelenlegi és jövőbeni eredményeire kell támaszkodnunk. Ennek a törekvésnek ad keretet például a NATO beszállítói minősítés, melynek megszerzése után a hazai vállalatok bármely NATO tenderen indulhatnak. Illetve a mostani konferencia és kiállítás is, melynek célja erősíteni a védelmi szervek és a biztonságtechnikai ipar kapcsolatát.

Hazánkban számos olyan informatikai vállalkozás működik, mely világszínvonalú technológiát fejleszt. Márpedig az informatika mára a hadipar egyik stratégiai fontosságú területévé vált. A kormányzat és az IT szektor egymásra találását jelzi, hogy a mostanság egyre több informatikai cég kapja meg a „NATO-beszállításra alkalmas” minősítést. Valamint az is, hogy a kiállításra olyan viszonylag kisebb vállalatok is meghívást kaptak, akik hi-tech termékükkel potenciális NATO beszállítónak számítanak.

Ilyen cég a Zorp tűzfalat fejlesztő BalaBit IT Kft is. A Zorp különösen érdekes lehet a NATO számára, hiszen olyan egyedülállóan fejlett technológiáról van szó, ami az idei CeBIT-en már nagy feltűnést keltett, majd elnyerte az IHM „Az év innovatív üzleti megoldása” díját is. A Zorp tűzfal extrém biztonsági követelményeket is képes kielégíteni, mely tulajdonsága révén széleskörű elterjedése várható a biztonságra érzékeny védelmi szektorban.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom