Connect with us

technokrata

Registry Medic – ha már túl lassú a Windows

Laptop

Registry Medic – ha már túl lassú a Windows

Bárki számára kipróbálható a Registry-t karbantartó program.

A Registry felelős az operációs rendszer egyes részeinek és a feltelepített alkalmazások összehangolt működéséért – némi túlzással a merevlemez FAT táblájához lehetne hasonlítani. Megmutatja, mi hol található, milyen paraméterekkel rendelkeznek az alkalmazások stb. Egy régóta futó rendszernél azonban már nagy káosz lehet benne, ami akár az operációs rendszer működésének lassulásához, hibázásához is hozzájárulhat. Ezen az állapoton tud segíteni a meglehetősen hideg, technokrata külcsínnel bíró Registry Medic.

Registry Editor – nagyon hasznos eszköz lehet az értők kezében, ám a legtöbb felhasználó számára túlságosan bonyolult ahhoz, hogy komolyabban használni merje. A Registry Medic egyik legnagyobb előnye pont ennek a nehézségnek a leküzdésében rejlik: csak pár kattintást igényel a felhasználótól a Registry ˝helyrepofozásához˝. Keresőmotorja révén felméri az adatbázis állapotát, megkeresi benne a helytelen(né vált) bejegyzéseket. Ezeket a felhasználó döntése szerint aztán vagy törli, vagy helyreállítja (ha lehetséges).

Sőt, ennél többre is lehetőséget ad: amennyiben valaki nem bízik meg a program egyes jelentéseiben, akkor a Registry Editorral maga is megnézheti, mi a helyzet: a szoftver a hiba pontos lokációját nyittatja meg az Editorral. Ezen felül rendelkezik backup és visszaállítás képességekkel is, amennyiben olyasmit törölt volna a felhasználó, amit mégsem kellett volna. Külön pluszszolgáltatás, hogy a Registry-be beleágyazódott trójai programok felderítésére és eltávolítására is alkalmas.

A szoftver kipróbálható verziója letölthető szerverünkről, mely 30 napig használható. További korlát, hogy csak az első öt hiba kijavítása végezhető el a trial változatban, de ettől függetlenül jó képet ad a szoftver tudásáról.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle