Connect with us

Athens: új PC prototípus a Microsofttól

Laptop

Athens: új PC prototípus a Microsofttól

A 12. évi Windows Hardware Engineering konferencián (WinHEC) Bill Gates, a Microsoft elnöke és vezető szoftvertervezője bemutatott egy új PC-prototípust, amely újszerű kialakításának köszönhetően komoly előrelépést jelent a számítógép-használat terén, egyúttal új korszak nyitányát jelzi a PC-iparág történetében.

Gates az új PC-prototípus bemutatását példaként használta arra, hogy miféle innováció szükséges a felhasználók szükségleteinek kielégítéséhez: olyan, amelyre csak akkor nyílik mód, ha együtt fejlesztik a szoftvert és a hardvert.

A HP-vel közösen kifejlesztett, Athens kódnevet viselő PC-prototípus a PC-nek a kommunikációs és együttműködési központ felé való továbbfejlődését képviseli: egyszerűbbé válnak vele a PC-s műveletek, ugyanakkor egységes, vonzó formaterven belül egyesíti magában a kommunikáció minden csatornáját, többek közt a hangos, képes és szöveges üzenetek új generációját.

“A hardveripar és a Microsoft együtt vezeti a PC-t következő fejlődési szakasza felé, eddig ismeretlen szintű szinergiát teremt meg a hardver és a szoftverek között” – mondta Gates. “Ez olyan innovatív termékeket eredményez, amelyek megváltoztatják ügyfeleink munkáját, kommunikációját, tanulását és szórakozását. Az Athens PC-prototípus csak egy példa arra a rengeteg érdekes lehetőségre, amely a hardver- és szoftvercégek együttműködése révén nyílik meg.”

“A mai világban a technológia egyre inkább árucikké válik, így minden eddiginél erősebb igény jelentkezik az olyan innovatív megoldások iránt, amelyek valódi választ adnak az üzleti problémákra és élvezetesebb felhasználást tesznek lehetővé” – vélekedett Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgatója. “A HP és a Microsoft, akárcsak a Tablet PC és a Media Center PC esetében, ismét új szabványt teremtett a közös hardver-, a szoftver- és terméktervezés területén. Az Athens PC-prototípus az új üzleti technológiák egy teljesen új kategóriáját nyújtja a vállalati felhasználóknak, amely problémamentes és természetes kommunikációra és együttműködésre ad módot.”

Az Athens PC-prototípus több olyan funkcióval rendelkezik, amely jelentős hatékonyságnövekedést tesz lehetővé az infomunkások számára:
– A vezeték nélküli kézibeszélő és headset egyetlen centrális kommunikációs egységet biztosít, így hatékonyabb kommunikációra és együttműködésre ad módot a felhasználóknak.
– A nagyfelbontású lapos kijelzőnek köszönhetően javul a szöveg olvashatósága, 16:10-es oldalaránya miatt kényelmesebben lehet egyszerre több dokumentumon dolgozni.
– A rendszer magától értetődő és egységes vezérlőelemei révén még egyszerűbben használható a számítógép.
– A PC alapjainak továbbfejlesztése valóban csendes működést, az elektronikai berendezésekével egyenértékű rendelkezésre állást és hangminőséget nyújt, így a PC új helyre kerülhet a lakáson belül.

A hardver és a szoftver közti eddig ismeretlen szintű szinergiáról szólva Gates a Xeel nevű új, termékfüggetlen navigációs vezérlőelemeket is bemutatta. Ezek a hardveralkatrészek és a szoftverek közötti interakciót lehetővé tevő újítások arra a sikerre épülnek, amelyet az egér görgője ért el a navigáció megkönnyítése terén. Segítségükkel egységessé válik minden Microsoft Windows alapú eszköz, azaz a Tablet PC, a Pocket PC, a Windows rendszerű Smartphone telefonok, a Windows rendszerű intelligens kijelzők és a Microsoft Smart Personal Objects technológián (SPOT) alapuló hétköznapi használati tárgyak kezelése. Könnyebb és hatékonyabb lesz a készülékek használata, a hardvergyártók pedig anélkül különböztethetik meg magukat konkurenseiktől a méret, a vonalvezetés és az ergonómia terén, hogy ez a használhatóság kárára volna.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom