Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Visual Basic – csökkenő népszerűség

Laptop

Microsoft Visual Basic – csökkenő népszerűség

Egy újonnan készített tanulmány szerint a Microsoft Visual Basic programnyelvének népszerűsége csökkenő tendenciát mutat.

Az Evans Data piackutató cég szerint ugyan a szoftverfejlesztők 52 százaléka Visual Basic-et (is) használ, ám ezen emberek 43 százaléka már a más programnyelvekre való áttérést fontolgatja. A Java és a C# egyre népszerűbbé válnak.

A Visual Basic leggyakrabban vállalati környezetben alkalmazott programnyelv, mivel meglehetősen gyors (windowsos) alkalmazásfejlesztést tesz lehetővé. Összehasonlításképp, a fent említett Java és C# inkább akkor kerül előtérbe, ha nagyobb teljesítményt igénylő alkalmazások készítésére van szükség. Ez esetben több tudás is szükséges, mivel ezen nyelveken összetettebb feladat programot fejleszteni.

A jelentés ismeretében a Microsoft közölte, hogy számos lépést tesz a Visual Basic 6.0-ról Visual Basic .Net 2003-ra való áttérés segítésére. Igaz, azt sem nagyon bánja Redmond, hogy az átállók közül sokan a Visual C#.Net 2003-at választják majd. Chris Flores, a Visual Studio.Net vezető termékmenedzsere elmondta, hogy az átállás könnyebb, mint gondolnánk, ráadásul az új Microsoft eszközzel a Visual Basic alkalmazások teljesítménye is növekszik, a korábbi fejlesztőkörnyezetben készítettekhez képest.

3 millió Visual Basic fejlesztő található meg a világon – áll a Gartner egyik jelentésében. Nem csoda, hogy a Microsoft igyekszik ezt a nagy közösséget saját táborában tudni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés