Connect with us

technokrata

Microsoft Visual Basic – csökkenő népszerűség

Laptop

Microsoft Visual Basic – csökkenő népszerűség

Egy újonnan készített tanulmány szerint a Microsoft Visual Basic programnyelvének népszerűsége csökkenő tendenciát mutat.

Az Evans Data piackutató cég szerint ugyan a szoftverfejlesztők 52 százaléka Visual Basic-et (is) használ, ám ezen emberek 43 százaléka már a más programnyelvekre való áttérést fontolgatja. A Java és a C# egyre népszerűbbé válnak.

A Visual Basic leggyakrabban vállalati környezetben alkalmazott programnyelv, mivel meglehetősen gyors (windowsos) alkalmazásfejlesztést tesz lehetővé. Összehasonlításképp, a fent említett Java és C# inkább akkor kerül előtérbe, ha nagyobb teljesítményt igénylő alkalmazások készítésére van szükség. Ez esetben több tudás is szükséges, mivel ezen nyelveken összetettebb feladat programot fejleszteni.

A jelentés ismeretében a Microsoft közölte, hogy számos lépést tesz a Visual Basic 6.0-ról Visual Basic .Net 2003-ra való áttérés segítésére. Igaz, azt sem nagyon bánja Redmond, hogy az átállók közül sokan a Visual C#.Net 2003-at választják majd. Chris Flores, a Visual Studio.Net vezető termékmenedzsere elmondta, hogy az átállás könnyebb, mint gondolnánk, ráadásul az új Microsoft eszközzel a Visual Basic alkalmazások teljesítménye is növekszik, a korábbi fejlesztőkörnyezetben készítettekhez képest.

3 millió Visual Basic fejlesztő található meg a világon – áll a Gartner egyik jelentésében. Nem csoda, hogy a Microsoft igyekszik ezt a nagy közösséget saját táborában tudni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle