Connect with us

technokrata

Az új Intel szoftverkönyvtár felgyorsítja az alkalmazásokat

Laptop

Az új Intel szoftverkönyvtár felgyorsítja az alkalmazásokat

Az Intel Math Kernel Library-t az Intel Hyper-Threading technológiájával optimalizálták a rendszerekhez.

Az Intel bejelentette az Intel Math Kernel Library 6.0 elnevezésű, fejlesztőknek szánt szoftverkönyvtárát, amely számításigényes, szimulációs és elemző alkalmazások készítésére használható az Intel Pentium 4, Intel Pentium M, Intel Xeon és Intel Itanium 2 processzorokra épülő rendszereken, beleértve a Intel Hyper-Threading technológiával rendelkező rendszereket is. Az új könyvtár révén a fejlesztők kevesebb munkával többféle Intel-alapú rendszeren futó alkalmazás teljesítményét növelhetik meg.

Az Intel Math Kernel Library 6.0 lineáris algebra, gyors Fourier-transzformációs és vektormatematikai funkciók újra felhasználható gyűjteménye, egységes alkalmazásprogramozási felülettel. A könyvtár előre elkészített programozási kódok készlete, amelyet a fejlesztő az alkalmazások írása során lehívhat. Az Intel Math Kernel Library 6.0 segítségével a fejlesztőknek csak egyszer kell megírniuk a kódot, ezután az Intelre épülő rendszerek széles skáláján tapasztalhatják a teljesítménynövekedést. A könyvtár az olyan matematikai funkciókat igénylő alkalmazásokhoz készült, mint például a gazdasági modellezés, vagy a geológiai felméréseket elemző szoftverek.

„Az Intel Math Kernel Library 6.0 teljesítménye révén számos jogvédett kódot helyettesít a Linuxot futtató Itanium-alapú rendszerek számára” – mondta Joe Griffin, az MSC.Software Nastran Linux termékmenedzsere. „A könyvtár a meglévő kódok karbantartására fordítandó időt is csökkenti, és lehetővé teszi, hogy fejlesztőink a tényleges termékfejlesztési alkalmazások funkcionalitásának bővítésére koncentráljanak.”

Az Intel Math Kernel Library 6.0 mellett az Intel olyan szoftverfejlesztő termékeket ajánl, mint az Intel C++ és az Intel Fortran fordítók, az Intel Thread Checker 1.0, Intel Vtune Performance Analyzers és az Intel Integrated Performance Primitives szoftverkönyvtár.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle