Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel továbbfejlesztett AHCI specifikációt bocsátott ki

Laptop

Az Intel továbbfejlesztett AHCI specifikációt bocsátott ki

A soros ATA (Advanced Technology Attachment) fejlett funkcionalitásának széleskörű elfogadottsága újabb alátámasztást nyert az Intel Corporation ma kibocsátott továbbfejlesztett AHCI 0.95-ös verziójú specifikációjával.

A végleges specifikáció megjelenése a 2004-es év elejére várható. A 0.95-ös verzió lehetővé teszi különálló AHCI soros ATA hosztvezérlő termékek szállítását, amelyek az év vége felé törhetnek be a piacra.

Az AHCI fejlesztését az Intel elnökletével az iparág szereplőinek egy csoportja végezte. A szintén ma bejelentett AHCI Együttműködési csoport (AHCI Contributor Group) résztvevői: az AMD, a Dell, a Marvell, a Maxtor, a Microsoft , a Red Hat, a Seagate és a StorageGear – természetesen az Intel mellett.

Az AHCI specifikáció szabványos illesztőfelületet jelent a rendszermeghajtó- és operációsrendszer-szoftverek számára olyan fejlett SATA-funkciók felismerésére és implementálására, mint a parancsok várakozási sorba rendezése, az üzem közben cserélhető eszközök használata, illetve a tápegységek felügyelete. Az AHCI-re épülő platformok használatával számottevően megnő a tároló-alrendszerek teljesítménye, valamint javul az AHCI-alapú hosztbusz-adapterek (HBA) és szoftverek elfogadottsága PC-platformon.

Ez a specifikáció igen fontos mérföldkő a tárolóeszközök belső összekapcsolására használt, a régebbi párhuzamos ATA-kat kiváltó 1,5 gigabit/másodperces soros ATA technológia széleskörű alkalmazása, illetve a Serial ATA II. specifikáció fejlesztéseinek megfelelően meghatározott funkciókkal rendelkező 1,5 gigabit/másodperces termékek irányába tett lépések sorában.

A Serial ATA II a soros ATA specifikáció továbbfejlesztése, amely olyan belső tárolóeszközök alaplaphoz való csatlakoztatására alkalmas, mint a merevlemezek, DVD- CD-R/W-meghajtók, asztali és mobil PC-kben, költségérzékeny szerverekben és hálózati tárolóeszközökben. Ezekben a szegmensben a funkciók várhatóan építenek a Serial ATA 1.0 lendületére. A Serial ATA 1.0 specifikációt 2001 augusztusában adták ki, a végleges Serial ATA II továbbfejlesztés megjelenési ideje 2002. október volt.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés