Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Apple új eMac modelleket mutatott be

Laptop

Az Apple új eMac modelleket mutatott be

Az Apple megnövelt teljesítményű, mégis minden eddiginél olcsóbb eMac modelleket mutatott be az otthoni és oktatási felhasználók számára, mely újdonságok most már akár 1 GHz órajelű PowerPC G4 processzort, 4x-es sebességű CD-RW/DVD-R SuperDrive meghajtót, ATI Radeon 7500 grafikus vezérlőt, akár 80 GByte kapacitású merevlemezt és AirPort Extreme bővítési lehetőséget kínálnak.

Ennek ellenére az új eMac továbbra is a legkönnyebben megfizethető PowerPC G4 rendszer maradt.

“Az eMac egyaránt nagy siker volt az otthoni és oktatási vásárlóink körében, és az új modellek most még csábítóbbak” – mondta Greg Joswiak, az Apple hardver termékeinek marketingjét irányító alelnöke. “Az eMac teljes megoldást kínál: ideális belépő pontot a digitális média világába”.

A 17 colos névleges átlós képméretű képcsővel épített eMac 24-bites színmélység mellett 1280×960 képpont felbontást kínál, és 40 %-kal nagyobb munkafelületet, mint a versenytárs termékek 15 colos képcsövei. A három különböző konfigurációban rendelhető eMac CD-ROM, CD-RW/DVD-ROM Combo vagy CD-RW/DVD-R SuperDrive meghajtót tartalmaz, valamint beépített antennát és foglalatot az IEEE 802.11g szabvány szerinti, 54 Mbps sávszélességű AirPort Extreme kártya számára. Az AirPort Extreme segítségével mintegy ötszörös sebességgel kommunikálhatunk a vezeték nélküli hálózaton, az opcionális Bluetooth támogatás segítségével pedig a mobiltelefonok, PDA-k és egyéb hordozható eszközök közötti kommunikáció válik egyszerűvé. Az Apple iSync szoftverével egyszerűen szinkronizálhatók a címlisták és határidőnaplók bejegyzései az asztali számítógép, és a hordozható eszközök között. Végül ne feledkezzünk meg a 10/100Base-T Ethernet csatlakozóról és a beépített, 56 kbps sávszélességű v.92 modemről, amelyek a hagyományos irodai kommunikáció alapkövetelményei, valamint a további kiegészítők illesztését lehetővé tevő USB és FireWire (IEEE-1394) portokról sem.

Minden eMac számítógéphez jár az Apple iLife szoftvere, mely olyan díjnyertes programokat tartalmaz, mint az iTunes 4 a digitális zenegyűjtemények kezelésére, az iPhoto 2 a digitális fotók rendezésére és megosztására, az iMovie 3 a digitális videó-szerkesztéshez, valamint a CD-RW/DVD-R SuperDrive meghajtóval épített modelleken az iDVD 3 program DVD-Videó lemezek készítéséhez.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés