Connect with us

Hirdetés

technokrata

Linux kontra Windows Server 2003

Laptop

Linux kontra Windows Server 2003

Egy független laboratórium Microsoft szponzorálta mérése szerint a redmondi cég vadonatúj szerver operációs rendszere több mint kétharmaddal bizonyult gyorsabbnak különböző tesztek alatt, mint a Linux.

A mérések során a legtöbb alapvető feladatot (például file-műveletek) kellett elvégeznie a microsoftos operációs rendszernek és a Linuxnak. Három szereplője volt a teszteknek: a frissen kiadott Windows Server 2003, a Red Hat 8.0 és a Red Hat Advanced Server 2.1. Mivel elsősorban a vállalati felhasználók számára készült mind a microsoft OS-e, mind a Red Hat Advanced Servere, ezért a feladathoz mért ˝vasat˝ raktak az operációs rendszerek alá: egy Xeon processzoros HP Proliant DL760-as számítógép szolgált hardveres alapként, melyben 4 GB-nyi memóriát rakott a gyártó. Ezen többször lefuttatták a teszteket, melyek során rendre 1, 2, 4, majd 8 processzor került a Proliantba. Végeztek egy mérést a DL380-as HP géppel is, ebben két CPU dolgozott.

Samba-t használtak a linuxos rendszerek, a mérésre alkalmazott szoftver pedig a ZD NetBench 7.02 volt. A tesztelések során minden szegmensben jelentősen jobban teljesített a Windows Server 2003, az egyetlen tényező, amiben a Red Hat 8.0 nyerni tudott, az az ár (ám ezen momentum értéke mindjárt kisebbnek tűnik, ha a Server változat árát a Microsoft operációs rendszerének árával hasonlítjuk össze).

A tesztelést hivatalosan is publikálták PDF formátumban a Veritest website-ján, a pontos eredményekről bárki meggyőződhet saját szemével is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés