Connect with us

technokrata

Szériahibás Dell notebookok

Laptop

Szériahibás Dell notebookok

A Dell két noteszgép családját is érinti az a sorozathiba, amelynek javítását a forgalmazó állja.

Ingyenesen javítja meg a Dell az összes Inspiron 2650-es és Latitude V740-es noteszgépet, mely tavaly november 15-e és december 6-a között került szállításra a távol-keleti régióban – közölte a cég ázsiai szóvivője. Közel húszezer eszköz érintett az esetben; a probléma a hibás alaplapra vezethető vissza. A nem megfelelően működő alkatrész miatt ugyanis egyes notebookok nem képesek bekapcsoláskor felállni.

Az Egyesült Államokban is érintett néhány felhasználó – a Dell mindannyiukat e-mailen vagy telefonon keresztül kereste fel, értesítvén őket az ingyenes javítás lehetőségéről. Az ilyen noteszgéppel rendelkezők számára nagyon kényelmes megoldást kínál a Dell – mondta Anne Camden, a cég egy másik szóvivője -, hiszen az ügyfél értesítése után, amennyiben notebookja érintett az esetben, a számítógép-forgalmazó emberei kiszállnak, és a helyszínen kicserélik a hibás alaplapot.

Első hallásra talán soknak tűnik ez a 20 ezres szám, de a korábbi esetek tükrében már inkább kevésnek hat. A Dell ugyanis 2001-ben 284 ezer notebook akkumulátort volt kénytelen kicserélni pusztán azért, mert az egyik kigyulladt. 2000-ben is hasonlóképpen járt a cég: ekkor 200-400 ezer darab memóriamodult kellett notebookokban kicserélni. Ezek az esetek ráadásul nemcsak presztízsrombolóak, hanem igen költségesek is, hiszen nemcsak a hibás alkatrész cseréjét kell a gyártónak állnia, hanem a kiszállást és a műveletet elvégző kollégák díjazását is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák