Connect with us

Hirdetés

technokrata

Számítógépes játékok: összeurópai szabályozás

Laptop

Számítógépes játékok: összeurópai szabályozás

Egységes szabályozások születtek a múlt hónapban az EU-n belül annak tekintetében, hogyan kell az egyes számítógépes játékokat osztályozni.

Még április végén indult útjára az az úgynevezett páneurópai korhatározó rendszer, mely a számítógépes és videojátékok besorolását segíti. A PEGI (Pan European Game Information) rövidítésű rendszer az európai játékgyártók összefogásával jött létre azon célból, hogy a szétforgácsolt nemzeti szabályokat egy egységes formával váltsa fel. A 6,7 milliárd eurós európai játékbiznisz minden résztvevőjét (fejlesztők, kiadók, szerzői jogok tulajdonosai) összefogó Interactive Software Federation of Europe (ISFE) munkája áll a végeredmény mögött.

Maga a rendszer egyébként két tényezőből áll össze: egyrészt az öttagú korhatár szintből (csak 3 év felettieknek, csak 7 év felettieknek, csak 12 év felettieknek, csak 16 év felettieknek illetve csak 18 év felettieknek) – ettől egyébként a portugál és a finn változat parányit eltér, Németország pedig megmaradt a saját besorolásánál -, másrészt a játék tartalmáról informáló jelből. Ez utóbbi is segíthet eldönteni, megvegyük-e a játékot avagy sem. Utalhat például trágár szavak használatára, szexuális tartalomra, erőszak megjelenítésére stb.

Az első, PEGI logóval ellátott játékok elméletileg már a boltok polcain vannak – John Brunning, az ISFE vezetője szerint így a gyermekek lelki fejlődése jobban ellenőrzés alatt tartható, hiszen a gondos szülő csak csemetéje életkorának megfelelő kikapcsolódást vásárol majd.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés