Connect with us

Hirdetés

technokrata

Milyen új VIA chipsetek várhatók a közeljövőben?

Laptop

Milyen új VIA chipsetek várhatók a közeljövőben?

Napvilágot látott a VIA Technologies legfrissebb, alaplapi chipkészletekkel foglalkozó ütemterve, melyből kiderül, hogy a tajvani gyártó lényegében a közeljövőben érkező összes chipsetét új névvel látta el.

Ezek szerint az eddig PT400 néven ismert VIA chipkészlet PT800 néven fog forgalomba kerülni, a PT600-as chipset PT880 típusjelzéssel lát majd napvilágot, a korábban PT800-ként feltüntetett chipkészlet pedig várhatóan PT890 néven lesz kapható. A VIA Technologies azonban nemcsak ezen diszkrét chipseteit keresztelte át, hanem az eddig PM400T név alatt futó integrált megoldást is, mely végül is a közeli jövőben PM800 néven debütál majd.

A legfrissebb VIA roadmapből ezenkívül arra is fény derül, hogy a gyártó egy vadonatúj, immár PCI Express kompatibilis alaplapi chipkészletet, név szerint a PT890-at is hamarosan piacra kívánja dobni, valamint, hogy a PM880 és a PM890 “személyében” egy-egy, mindeddig nem ismert, új integrált megoldás kiadását is tervbe vette.

Az említett újdonságok közül jelen pillanatban a VIA PT800 tarthat számot a legnagyobb érdeklődésre, ez az újdonság ugyanis várhatóan még ebben a hónapban meg fog jelenni. Ismeretes, hogy a PT800 egy a 800 MHz-es rendszerbusz frekvenciájú legújabb Intel Pentium 4-es processzorokat támogató chipkészlet. Utódja, a harmadik negyedévben érkező PT880 érdekessége, hogy már nem csak a hagyományos DDR memóriákat fogja támogatni (kétcsatornás üzemmódban), hanem az újfajta QBM 533-as (Quad Band Memory) memóriákat is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés