Connect with us

technokrata

TvNetWork: tőkeemelés 350%-on, beruházási és akvizíciós tervek

Laptop

TvNetWork: tőkeemelés 350%-on, beruházási és akvizíciós tervek

A TvNetWork Rt. megtartotta közgyűlését.

A TvNetWork Telekommunikációs Részvénytársaság közgyűlésén 350 millió forintos tőkeemelésről határoztak. A 350%-on lejegyzett 100 millió forint névértékű részvény segíti a cég további expanzió-ját. A közgyűlés elfogadta a 2003-as beruházási tervet és megadta a felhatalmazást az igazgatóságnak a további akvizíciós tárgyalások folytatására. A magyar magánszemélyek tulajdonában álló társaság célja, hogy az Internet-szolgáltatási és kábeltelevíziós piac után, a távbeszélő piacon is jelentős szereplővé váljon.

A TvNetWork Rt. közgyűlése jóváhagyta a tervezett tőkeemelést, amely az eredeti névérték 350%-án 350 millió forint tőke bevonását jelenti. A cég jegyzett tőkéje így 350 millió forintra nőtt.

A közgyűlés meghallgatta az igazgatóság beszámolóját a folyamatban levő akvizíciós tárgyalásokról, és megadta a felhatalmazás további tárgyalások folytatásáról. Kabay Tamás az igazgatóság tagja szerint a cég célja, hogy más szolgáltatókkal kialakított kedvező együttműködés, illetve néhány területen kisebb cégek felvásárlása révén egyre nagyobb területen kínálja kedvező árú és kiváló minőségű szolgáltatásait.

„A TvNetWork mostanáig elsősorban mint Internet-szolgáltató működött, számos körzetben mi kínáljuk az egyik legkedvezőbb szélessávú elérést, és – bár ez nem annyira közismert – az első tíz szolgáltató között vagyunk a szélessávú piacon” – mondta Kabay Tamás.

„A friss tőkét a hálózat további bővítésére és fejlesztésekre fordítjuk.” – mondta Nemes Attila elnök. „Az elfogadott beruházási terv szerint újabb területek bekapcsolása mellett a legfontosabb lépésünk, hogy beindítjuk a telefonszolgáltatást, és elindulunk a hangszolgáltatás piacán. A piac szereplői nem feltétlenül örülnek ennek a lépésnek, de abban biztos vagyok, hogy a fel-használók már nagyon várják.”

***

A TVNetWork Rt. 2000. október 10-én alakult, azzal a szándékkal, hogy a telekommunikációs piac meghatározóan olcsó szolgáltatója legyen A megoldást az olcsó, saját fejlesztésű eszközök, ellátási módok jelentették. A cég alaptőkéje 250 millió forint, tulajdonosai magyar magánszemélyek.

A TvNetWork célja, hogy a következő év folyamán a közepes méretű Internet-szolgáltatók közé kerüljön, a szélessávú szolgáltatások területén pedig a TvNetWork meghatározó részesedést kíván elérni.

A vállalat már elindította IP alapú és hagyományos hangszolgáltatásainak tesztelését. A mind a közületi, mind a magán előfizetők részére elérhető szolgáltatás elsődlegesen a külföldi és távolsági hívások költségeit csökkentheti jelentős mértékben.

A TvNetWork szolgáltatási területek találhatók többek között Budapesten a Kőbánya-Újhegyi lakótelepen, Rákoskeresztúron és Zuglóban, Kecskeméten, Debrecenben, Szegeden, Kiskunhalason, Baján, Kecelen, Lakitelken és Szolnokon.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle