Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új hivatalos Nvidia meghajtóprogram

Laptop

Új hivatalos Nvidia meghajtóprogram

Az Nvidia március 27-én kiadta legújabb meghajtóprogramját. A 43.45-ös verziószámot viselő csomag érdekessége, hogy ez az első olyan hivatalos meghajtó, mely immár teljes körű – az Nvidia szerint az iparban legkiválóbb – DirectX 9.0 kompatibilitással rendelkezik.

A 43.45-ös Nvidia driver támogatja az összes TNT és GeForce grafikus processzort, beleértve természetesen a legújabb, a bizonyos tekintetben még a DirectX 9-es szabványon is túlmutató GeForce FX-et, illetve Quadro FX-et. Az új meghajtószoftver részét képezi többek közt az nView 2.0 nevezetű többképernyős technológia, a fejlett lapos kijelzők esetében képelforgatást megvalósító NVRotate szolgáltatás, a hordozható projektorok és HUD-ok (Head-Up Display) képminőségét valós időben javítani képes NVKeystone, valamint a maximális színhűséget garantáló DVB (Digital Vibrance Control).

A legfrissebb hivatalos Nvidia meghajtóval és GeForce FX videokártyákkal készített mérések arról tanúskodnak, hogy a 3DMark2001 SE 330 tesztben a 43.35-ös driver elhanyagolható mértékben, de általánosságban valamivel lassabb a korábbi béta meghajtóknál. A DirectX 9.0-ra kihegyezett 3DMark2003 esetében azonban fordul a kocka, ugyanis a 43.45-ös meghajtó adott esetben több mint 60 százalékkal gyorsabb a korábbi 43.03-as, illetve 43.00-s béta drivereknél.

A WHQL (Windows Hardware Quality Labs) minősítést egyelőre nélkülöző 43.45-ös hivatalos Nvidia driver mind a Windows 9x/Me, mind a Windows 2000/XP operációs rendszerekhez elérhető, angol, illetve nemzetközi verzióban. A tetemes méretű (18,3-22,1 MB) nemzetközi verziók huszonkilenc nyelvet, köztük a magyart is támogatják.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés