Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP Presario 2500 – (akár) mindenből a maximumot!

Laptop

HP Presario 2500 – (akár) mindenből a maximumot!

A 2100-as Presario-nál nagyobb ˝tudással˝ bíró noteszgép – hasonlóan testvéréhez – komoly frissítésen esett át – elsősorban a teljesítményt és az árat szem előtt tartva.

A HP ezen noteszgépe Celeron vagy asztali PC-kbe szánt Pentium 4 processzorral vásárolható meg (előbbi típusból 2 és 2,2 GHz-es példány, utóbbi modellből 1,8, 2,4, 2,66 vagy 2,88 GHz-es órajellel bíró CPU kerülhet a noteszgépbe). Kijelzője – igény szerint – 14,1 vagy 15 colos lehet, XGA vagy (15 colos képátló esetén) SXGA, UXGA maximális felbontással. Az operatív tárat osztottan használhatja az operációs rendszer és az integrált videovezérlő – a noteszgép memóriájának minimális mennyisége egyébként 256 MB (ez akár 1 GB-ig is bővíthető).

40 és 80 GB között változhat háttértárának kapacitása (igaz, ez utóbbinál már 200 dollárral kell többet fizetni a noteszgépért). Optikai meghajtója DVD-ROM vagy DVD/CD-RW kombó meghajtó lehet.

Beépített 56 Kbps-os modem és 10/100 Mbps-os Ethernet csatoló felel a vezetékes hálózati kommunikációért. Itt tapasztalható a legfontosabb újítás: a vezetékmentes hálózati kapcsolatot biztosíthatja a ˝hagyományos˝ 802.11b szabványú technológia, de (némi többletkiadásért cserébe) válaszható az úgynevezett 54g is (ez tulajdonképpen a 802.11g-nek felel meg, azonban mivel ez a szabvány még ratifikálásra vár, ezért használja a HP az 54g elnevezést).

8 cellás lítium-ionos akkumulátort szereltek a noteszgépbe, operációs rendszer gyanánt pedig a Microsoft Windows XP Home változata szolgál. További jellemzői: 3 USB port, 1 infravörös port, 1 Type II vagy III PC kártya csatlakoztatási lehetősége valamint az egy kattintással kikapcsolható Synaptics touchpad. Az alapkonfiguráció ára: 1300 dollár.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés