Connect with us

technokrata

Az Adobe beszáll a DVD-írás piacára

Laptop

Az Adobe beszáll a DVD-írás piacára

Egyre felkapottabbá válik a DVD-írás témája, s az Adobe is úgy gondolta, itt az ideje, hogy beszálljon a fogyasztók kegyeiért vívott harcba.

Ma jelenti be az Adobe az Encore DVD nevű szoftverét. Az eszközgyűjtemény DVD-tartalmak szerkesztésére és DVD-írására használható. Igaz, a cég már rendelkezik egy videoszerkesztő programmal (Premiere), de az írható DVD-k egyre nagyobb ütemű terjedése okán szükségesnek látták a fejlesztők egy komplett, mindent tudó alkalmazás létrehozását. Fontos szempont volt az is, hogy könnyen integrálható legyen más Adobe termékekkel is – mondta Giles Baker, az Adobe termékmenedzsere.

Talán az egyik legnagyobb előnye az Encore DVD-nek az a tény, hogy használatával könnyen lehet a Photoshop és közte átvinni a tartalmakat – márpedig a Photoshop az egyik legnépszerűbb szoftver, már ami a DVD interaktív menüinek készítését illeti. Baker nem is titkolta, hogy a Photoshop nagy szerepet játszik program sikerességében. Korlátozás viszont, hogy csak windowsos változat készül a termékből – ennek legfőbb oka, hogy az Apple már rendelkezik egy saját DVD-készítésre használható csomaggal, a DVD Studio Pro nevű szoftverrel.

Elsősorban azoknak szánják az Encore DVD-t, akik az amatőr szintnél magasabb színvonalon szeretnének DVD-szerkesztéssel foglalkozni. Baker elmondása szerint nem azon felhasználókat célozza meg, akik számára elég a DVD-írókhoz csomagolt szoftver – a profi videografikusok, marketing és reklámozási szakemberek jelentik az elsődleges piacot a termék számára. Ennek megfelelően az ára is borsos kicsit: 550 dollárért lehet megvásárolni majd egy példányt. Majd, ugyanis nyár előtt nem kerül boltokba az Encore DVD.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle