Connect with us

Hirdetés

technokrata

TVNET vs. FiberNet – küzdj vagy menekülj?

Laptop

TVNET vs. FiberNet – küzdj vagy menekülj?

Vajon melyik cég ludas abban, hogy kedden délelőtt leállt a TVNET kábeles Internet-szolgáltatása Budapest IX. és X. kerületében?

A hét elején a FiberNet Rt. eltávolította a TVNET berendezéseit hálózatáról, melynek következtében leállt a TVNET kábeles Internet-szolgáltatása Budapest IX. és X. kerületében.

Sátor Csaba, a TVNET ügyvezetője ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a FiberNet lépését jogszerűtlennek és a piaci versennyel ellentétesnek tartja. Megítélése szerint a FiberNet egy érvényes szerződést megszegve, erőfölényével visszaélve monopolhelyzetet kíván teremteni, és ellehetetleníti a független szolgáltatót az adott kerületekben.

Az Index értesülései szerint a TVNET meglepetését a FiberNet nem tartja jogosnak, hiszen a felszólítások sora dokumentálható. Bedő István vezérigazgató-helyettes azon a véleményen van, hogy nem állt szándékukban a konkurens szolgáltatót kitúrni. Egy ilyen monopolhelyzet a hatóságok fokozott érdeklődését vonja maga után, és a felhasználók sem feltétlenül örülnek az egyetlen választható lehetőségnek.

Mindenesetre a lépés következtében közel száz kábeles Internet-előfizető maradt szolgáltatás nélkül. Az érintett ügyfelek Bedő István reményei szerint nem maradnak sokáig kapcsolat nélkül. A TVNET a körzetben zavartalanul szolgáltat ADSL-t, a FiberNet pedig kábelmodemes kapcsolatot kínál – hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes.

A Terminal megkeresése egyelőre nem járt sikerrel, mivel a FiberNet-től csupán Bedő István nyilatkozhat, aki az eset óta már szabadságon van.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés