Connect with us

Apple – kiszivárogtatott információk miatt leállított bétatesztelés

Laptop

Apple – kiszivárogtatott információk miatt leállított bétatesztelés

Az Apple januárban bejelentett, új fejlesztésű böngészőjének a leendő felhasználók bevonásával zajló tesztelése véget ért, ˝köszönhetően˝ azoknak, akik olyan információkat szivárogtattak ki, melyeket nem kellett volna…

Ismeretes, hogy az Apple számítógépein egy 1997-ben kötött megállapodás szerint az Internet Explorerek futottak alapértelmezett böngésző gyanánt. Az öt éve kötött szerződés tavaly lejárt, az Apple nekilátott kifejleszteni saját böngészőjét – a Safarit. A böngésző HTML-értelmezője a KDE nyílt forráskódú Konqueror projektjéből származó KHTML-motorra épül – tesztelése pedig a leendő felhasználók bevonásával zajlott – eddig.

Ugyan az Apple nyilvánosan is letölthetővé tette böngészőjének egyes bétaváltozatait, számos, a tesztelésben részt vevő felhasználó számára azonban olyan változatokat is elérhetővé tett, melyek többet tudtak az éppen aktuális, mindenki által beszerezhető verziónál. Ennek a programnak azonban vége szakadt (a 67-es buildnél), mert az Apple megelégelte, hogy a tesztelők visszaélnek bizalmával, és közzéteszik azon Safarikat is, melyeket még nem a nyilvánosság számára készítettek.

A legutolsó, még a tesztelők által elérhető változat fontos újításokat tartalmazott: például a webes űrlapok kitöltését segítő Autofill technológiát, vagy a böngészőn belül megnyitott új oldalak jelentette kényelmesebb használatot. A további fejlesztések azonban a nyilvánosság kizárásával zajlanak majd – bár az Apple ígéretet tett arra, hogy a nagyobb változtatások után továbbra is letölthetővé teszi a szoftver új bétaváltozatát website-ján.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom