Connect with us

Hirdetés

technokrata

Apple – kiszivárogtatott információk miatt leállított bétatesztelés

Laptop

Apple – kiszivárogtatott információk miatt leállított bétatesztelés

Az Apple januárban bejelentett, új fejlesztésű böngészőjének a leendő felhasználók bevonásával zajló tesztelése véget ért, ˝köszönhetően˝ azoknak, akik olyan információkat szivárogtattak ki, melyeket nem kellett volna…

Ismeretes, hogy az Apple számítógépein egy 1997-ben kötött megállapodás szerint az Internet Explorerek futottak alapértelmezett böngésző gyanánt. Az öt éve kötött szerződés tavaly lejárt, az Apple nekilátott kifejleszteni saját böngészőjét – a Safarit. A böngésző HTML-értelmezője a KDE nyílt forráskódú Konqueror projektjéből származó KHTML-motorra épül – tesztelése pedig a leendő felhasználók bevonásával zajlott – eddig.

Ugyan az Apple nyilvánosan is letölthetővé tette böngészőjének egyes bétaváltozatait, számos, a tesztelésben részt vevő felhasználó számára azonban olyan változatokat is elérhetővé tett, melyek többet tudtak az éppen aktuális, mindenki által beszerezhető verziónál. Ennek a programnak azonban vége szakadt (a 67-es buildnél), mert az Apple megelégelte, hogy a tesztelők visszaélnek bizalmával, és közzéteszik azon Safarikat is, melyeket még nem a nyilvánosság számára készítettek.

A legutolsó, még a tesztelők által elérhető változat fontos újításokat tartalmazott: például a webes űrlapok kitöltését segítő Autofill technológiát, vagy a böngészőn belül megnyitott új oldalak jelentette kényelmesebb használatot. A további fejlesztések azonban a nyilvánosság kizárásával zajlanak majd – bár az Apple ígéretet tett arra, hogy a nagyobb változtatások után továbbra is letölthetővé teszi a szoftver új bétaváltozatát website-ján.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés