Connect with us

technokrata

Jobb minőségű szoftver előállítása gyorsabban

Laptop

Jobb minőségű szoftver előállítása gyorsabban

A Borland integrált alkalmazás életciklus megoldása olyan eszközt ad a fejlesztők kezébe, mellyel jobb minőségű szoftverek készíthetők a korábbi idő töredéke alatt.

Az alkalmazások életciklusa jellemzően öt szakaszra bontható fel, ezek: Meghatározás, Tervezés, Fejlesztés, Tesztelés, Üzembe helyezés. Az alkalmazás életciklusa a meghatározással kezdődik, végigmegy a köztes folyamatokon, s az üzembe helyezéssel fejeződik be – ez azonban még korántsem jelenti a véget. Az üzembe helyezést követően általában pontosítani kell a rendszert, és át kell dolgozni. Éppen ezért a hatékony változáskezelés áll az egyes fázisok központjában – ez gondoskodik arról, hogy a rendszer létrehozásáért felelős egyes csapattagok hatékonyan tudjanak kommunikálni.

A Borland alkalmazás életciklus megoldásai

A Borland rendelkezik az egyik legátfogóbb megoldások tárházával az életciklus megoldások terén. A hatékony fejlesztési megoldások és a kiemelkedő tervező, tesztelő és követelménykezelő megoldások szoros integrációjával a Borland segít a jobb szoftver gyorsabb fejlesztésében, csökkentve a költségeket és növelve az üzlet reakcióképességét.

A hatékony alkalmazás életciklus nem feltétlenül követi a tervezéstől a kódolásig, a teszteléstől az üzembe helyezésig terjedő lépések egyszerű sorát. A legtöbb fejlesztőcsapat ezért lépcsőzetes megközelítést alkalmaz, amelyben a folyamat minden egyes fázisa befolyással lehet bármely másik fázisra. Ennek megvalósítása azonban a fejlesztői megoldások egymással való szoros integrációját igényli. A Borland esetében ez a következőképp néz ki:

CaliberRM
Together
JBuilder, C++Builder, Project Sidewinder
Optimizei Suite
Borland Enterprise Server, Interbasse, JDataStore
CaliberRM
Starteam

A követelmények meghatározása az egyik legnehezebb feladat, ugyanis annak biztosítása, hogy a projekt időben és adott költségben készüljön el, úgy, hogy eleget tegyen a felhasználók igényeinek – nos, ezt nem könnyű kivitelezni. Ebben nyújt segítséget a CaliberRM, amely automatizálja a követelmények kezelését és segít a csapatoknak a potenciális módosítások projektre gyakorolt hatásainak megértésében.

Az elemzés és tervezés részt segíti a modellezésre képes Together, amely egy hatékony tervezőmegoldás. A Unified Modeling Language segítségével készít különböző diagrammokat, amelyek együttesen alkotják az alkalmazás tervrajzát.

A fejlesztés során a Borland különböző fejlesztőeszközöket kínál: JBuilder (J2EE fejlesztőeszköz), Project Sidewinder (a Microsoft .Net platformjához), valamint a Delphi és a C++Builder teszi teljessé a képet. A JBuilder és a C++Builder rendelkezik speciális, mobil és beágyazott eszközökre való fejlesztést segítő változatokkal is.

A tesztelés és profilbeállítás során zajlik az alkalmazások tesztelése és teljesítményük optimalizálása. Erre a szakaszra a Borland az OptimizeIt Suite és OptimizeIt Server Trace termékét kínálja.

Következő fázis az üzembe helyezés, melynél szinten több lehetőség között lehet választani: Borland Enterprise Server, AppCenter, VisiBroker-RT, JDataStore és Interbase.

Az alkalmazásfejlesztés minden egyes külön fázisát egyeztetni kell a különböző csapattagok között. A Borland Starteam átfogó szoftverkonfiguráció menedzsment termék, amely központi tárral segíti a különböző feladatok felelősei közötti kommunikációt.

Együtt, vagy külön-külön

A Borland termékek külön és termékcsomagokban is kaphatók. Az első csomag a Java fejlesztőket célozza meg, és a CaliberRM, Together, JBuilder, OptimizeIt és Borland Enterpise Server termékeket tartalmazza. A későbbi csomagok támogatni fogják a Microsoft .Net és egyéb infrastruktúrákat.

Nagy előnye az egy gyártótól való integrált megoldások beszerzésének az, hogy a fejlesztőknek minden szükséges eszköz rendelkezésükre áll a fejlesztéshez, egyszerűen szerzik be a licenceket egyetlen forrásból, és az integrációs funkciók önműködően rendelkezésre állnak. Alternatív megoldásként az egyes termékek külön-külön is használhatók, sőt, egyéb szállítók termékeivel is kombinálhatók.

A Borland integrációs technológia jelentősen csökkenti a vállalatok számára az alkalmazás életciklusának véghezviteléhez szükséges időt. Hozzájárul ahhoz, hogy a létrehozott és üzembe helyezett szoftverkód robosztus és problémamentes legyen. Az alkalmazás életciklus fázisok szoros integrációja lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy ténylegesen gyorsabban készítsék el a jobb szoftvereket.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle