Connect with us

Az EMC Magyarországon is felkészült az e-kormányzat kihívásaira

Laptop

Az EMC Magyarországon is felkészült az e-kormányzat kihívásaira

Az e-kormányzat Amerikában a szabadalmi hivatalra is kiterjed.

Az e-kormányzati stratégia részeként az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala (USPTO) áttér elektronikus eszközök alkalmazására a szabadalmi és védjegykérvények hatékonyabb kezelése érdekében. Az elmúlt évben a USPTO 175 ezer szabadalmat és 100 ezer védjegyet bocsátott ki, amely az 1980-as évek végén feldolgozott mennyiségnek több mint kétszerese. Ha ez a szám tovább növekszik, egyre nagyobb kihívást fog jelenteni a nagy mennyiségű adat hatékony és eredményes felügyelete. A Bush vezetés szellemében a USPTO e-kormányzati stratégiája igyekszik segíteni abban, hogy a szellemi dolgozók elektronikusan is felvehessék a kapcsolatot a kormányzattal, ezáltal pénzt és időt takarítsanak meg. 2002 szeptemberében például az USPTO már több elektronikus formában benyújtott szabadalmi kérvényt kapott, mint papír alapút.

Az USPTO az EMC automatizált hálózati tároló-megoldását választotta és egy 90 terabyte-os EMC automatizált hálózati tárolórendszert helyezett üzembe a régebbi szabadalmi és védjeggyel kapcsolatos adatokhoz való hozzáférés gyorsítása érdekében. Ezzel a felülvizsgálati eljárás során a kiadott szabadalmak átlapozása között egy másodpercnél rövidebb időre van szükség. Az EMC automatizált hálózati tárolómegoldásai segítségével a USPTO kézben tarthatja az információkezelési költségeket a tárolók és szerverek konszolidációjával, ezzel javítva az adatok védelmét, valamint megbízhatóbb és hatékonyabb méretezhetőséget biztosít.

Az Arlingtonban található USPTO 300 terabyte-nyi EMC hálózati tárolóeszközt helyezett üzembe, továbbá az EMC AutoIS stratégiájához tartozó nyílt felügyeleti szoftvert alkalmazza a USPTO által az elmúlt 200 évben kiadott érvényes szabadalmak és védjegy-regisztrációk adatbázisának, valamint a szabadalmi és védjegykérelmekhez tartozó képfájlok és egyéb vizuális agyagok jobb kezelése és védelme érdekében. Nagy mennyiségű – egészen 1790-ig visszamenő – történeti adatot átalakítottak és most már az EMC hálózatos eszközein tárolnak a felügyelet és védelem érdekében.

Az EMC amerikai tapasztalatait a hazánkban nemrég elindult e-kormányzati programmal is kész megosztani.
„Jelenleg Magyarországon az e-kormányzat legnagyobb leküzdendő akadályának az Internet elérést tarják”- elemezte a helyzetet Hivekovics Zoltán az EMC Magyarország disztribúciós igazgatója. – „Az e-kormányzati ügyintézések során – az okmány kérelmeknél, ingatlanpapíroknál, adóügyeknél, hogy csak néhányat említsek – azonban több terrabyte-nyi adat gyülemlik fel, amelyet biztonságosan és hozzáférhetően kell majd tárolni. Az EMC Amerikában erre már hatékony megoldásokat állított működésbe és az ottani tapasztalatainkat szívesen osztjuk meg a magyar e-kormányzati program feladatainál is.”

Az EMC Symmetrix hálózati tárolórendszer és az EMC ControlCenter felügyeleti szoftvercsalád az adatok legmagasabb szintű rendelkezésre állását garantálja és gyors hozzáférést biztosít az üzletmenet szempontjából kritikus alkalmazásokhoz. Az EMC hálózati tárolóeszközének segítségével a USPTO egyszerűsítheti és konszolidálhatja a több száz szerver tárolókezelését. Az EMC ControlCenter központosított és automatizált információ-felügyeletet és az egész infrastruktúrára kiterjedő részletes tárolóhely-foglalási jelentéseket biztosít a USPTO számára.

Az infrastruktúra-konszolidáció segítségével a USPTO az adattárolási követelmények nagymértékű növekedése mellett is kézben tudja tartani az adatfelügyelet költségét és nagyobb befektetés-megtérülést tud elérni.

A leállás megakadályozása érdekében az USPTO az EMC Global Servicesszel dolgozik együtt olyan adattárolási infrastruktúra stratégiák kialakításán, amelyek – az e-kormányzat által biztosított termékek és szolgáltatások támogatása érdekében – javítják a kritikus rendszerek rendelkezésre állását. Például az EMC Global Services segédkezett az UPSTO EMC SAN architektúra és szoftvermegoldás személyre szabott tervezésében és megvalósításában.

A USPTO az EMC TimeFinder üzletmenet-folytonossági szoftverét használja az éles rendszerek tükrözött másolatainak létrehozásához, így az adatsérülés vagy meghibásodás utáni helyreálláshoz szükséges idő több óráról 15 percre vagy még kevesebbre csökkent. Az EMC Global Services tanácsadói segítenek a USPTO számára egy, az EMC Symmetrix Remote Data Facility (SRDF) szoftver segítségével kialakított speciális üzletmenet-folytonossági stratégia kidolgozásában. A USPTO méltatta az EMC speciális online ügyfélszolgálati funkciót és az ügyfélszolgálat terén szerzett szakértelmét, valamint a Global Services szakértőit, akik segítettek a rugalmasabb és védettebb információs infrastruktúra létrehozásában.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom