Connect with us

Hirdetés

technokrata

A szoftverpiac már kilábalt a recesszióból?

Laptop

A szoftverpiac már kilábalt a recesszióból?

Úgy tűnik, idén magához tér végre a szoftverpiac, elemzők kimutatható mértékű növekedést jósolnak a 2003-as évre.

Az amerikai Dataquest piackutató cég nyilvánosság elé tárt kutatásából kiderült, hogy a szoftveripar nem teljesített valami fényesen a 2002-es év során. A programfejlesztő cégek által létrehozott, valamilyen fizetést igénylő alkalmazásokból származó forgalom visszaesett: az eggyel korábbi évhez képest 0,7 százalékos csökkenéssel 73,5 milliárd dollárra ˝zsugorodott˝ a piac mérete.

Idén azonban bővülést prognosztizáltak: 3,5 százalékos növekedéssel körülbelül 76 milliárd dollárosra hízik a piac 2003 során. Az ütemet lassítja az általános gazdasági bizonytalanság, ami kiegészül azzal, hogy a nagyobb cégek visszafogják (szoftver)kiadásaikat. Igaz, ez utóbbi csak egyes szoftvertípusokra érvényes: míg egyes területeken erős a kereslet, más téren jócskán visszaesett az érdeklődés. A Dataquest szerint a szoftverlicencek iránti globális kereslet a következő 12 hónapban nyugodt marad, hasonlóan az eltelt időszakhoz képest.

A közeli jövőre és a közepes távra való előretekintés elemzéséből levont következtetés szerint a nagyobb cégek idén és a következő évben a költségcsökkentő technológiákat fogják előnyben részesíteni.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés