Connect with us

Samsung X10: a világ egyik legvékonyabb és legkönnyebb kétmeghajtós notebookja

Laptop

Samsung X10: a világ egyik legvékonyabb és legkönnyebb kétmeghajtós notebookja

A Samsung Electronics a hannoveri CeBIT kiállításon bemutatta a világ egyik legkönnyebb és legvékonyabb kétmeghajtós notebook számítógépét, az X10-et

A X10 az Intel és a Samsung partnerkapcsolatából származó első fejlesztés, melybe rögtön a legerősebb Pentium-M processzor (1,6 GHz) került . Az X10 hordozhatóságát növeli a világ legvékonyabb 9,5 mm magas DVD/CD-RW kombinált meghajtója. Mindezeknek köszönhetően az X10 mindössze 23,8 mm magas, tömege pedig 1,8 kg. Az X10 a legvékonyabb és legkönnyebb, merevlemezt (maximum 60 GB) és DVD/CD-RW kombinált meghajtót tartalmazó notebook számítógép a piacon. Tartalmazza a 802.11b szabványnak megfelelő vezetéknélküli LAN és a Bluetooth technológiákat.

Az X10 14,1 colos TFT XGA LCD képernyője, valamint Nvidia GeForce4 Go 440 64 MB memóriát tartalmazó grafikus kártyája biztosítja a tökéletes képminőséget. Az X10 alapkiépítés szerinti Smart lítium-ion akkumulátorának átlagos üzemideje 2 óra, választható azonban a körülbelül 4 óra 30 perces üzemidejű tartós akkumulátor is.

A Samsung opcionális biztonsági ujjlenyomat-felismerő technológiával, indítási jelszóval és merevlemez-zárral látta el az X10 számítógépet. Az X10 esetleges elvesztése vagy ellopása esetén a felhasználó biztos lehet benne, hogy összes file-ja védelem alatt áll.

Az X10 kulcsa a funkcionalitás. Támogatja az opcionális Memory Stick kártyát, amely lehetővé teszi az adatok szabad mozgatását, emellett az IEEE 1394 és a két USB 2.0 port teszi egyszerűvé és gyorssá a perifériák kapcsolódását. Emellett rendelkezik SVHS és optikai S/PDIF kimenetekkel is. Támogatja a Windows XP Home, Professional, valamint a Windows 2000 operációs rendszereket.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom