Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung több új terméket mutatott be a CeBIT 2003-on

Laptop

A Samsung több új terméket mutatott be a CeBIT 2003-on

A Samsung Electronics digitális termékek teljes skáláját jelentette be a mai napon, a Hannoverben megrendezett CeBIT-en.

A világ legnagyobb, 40 hüvelyk (101,6 cm) képátmérőjű TFT LCD monitora: A világ legnagyobb TFT-LCD monitora, a SyncMaster 403T 40 hüvelykes megjelenítő európai bevezetését 2003. márciusára tervezik. Alkalmazható digitális kijelzőként, prezentációk megjelenítésére, grafikusok számára, digitális tartalom készítésére, videolejátszóként és játékokhoz. A monitor a cég saját szabadalmát, a különleges Patterned Vertical Alignment (PVA) technológiát használja a minden irányban 170 fokos megjelenítési szög biztosításához. A megjelenítő igen nagy, 500 cd/m2-es fényerősségre és 600:1 kontrasztarányra képes, miközben különlegesen tiszta és borotvaéles képmegjelenítést biztosít.

Egy harmadik generációs 7200 rpm merevlemez: A SpinPoint P80 SATA (Serial Advanced Technology Attachment) merevlemez továbbfejlesztett fej- és médiatechnológiát használ a lemezenként 80 GB tárolt anyagmennyiség eléréséhez, és akár 160 GB tárolási kapacitással is rendelkezhet. 8 MB méretű, 9 ms elérési idejű belső gyorsítótárral, kettős DSP (Digital Signal Processor) mikroprocesszorral és Serial ATA felülettel rendelkezik.A Serial ATA felület működés közbeni cserélhetősége, a CRC (Cyclic Redundancy Checking) védelem fokozott adatbiztonsága, a vékonyabb és hosszabb kábelek egyszerű csatlakoztatásának köszönhető egyszerűbb telepítés és az intelligens adatkezelés teljesítménybeli skálázhatósága biztosítja a rendszer dinamizmusát.

A világ leggyorsabb Combo meghajtója: Az SM-352 52X Combo meghajtó 52-szeres (7.8MB/sec) sebességű CD író, 24-szeres (3.6MB/sec) sebességű CD újraíró, 52-szeres (7.8MB/sec) sebességű CD olvasó és 16-szoros (21.6MB/sec) sebességű DVD olvasó egyben, tehát 650 MB-nyi adatot 2 perc 20 másodperc alatt képes egy írható CD-re rögzíteni. A meghajtó a DVD formátumok mindegyikét képes olvasni; támogatja a DVD-R, DVD-RW és a DVD-RAM – DVD fórum által minősített – írási formátumokat. Az SM-352 részleges CAV* elemet tartalmaz, mely az adatokat magas és állandó sebességgel rögzíti. Egy DVA (Dynamic Vibration Absorber) egység használatával a fokozott rögzítési sebesség által okozott rezgés és zaj jelentősen lecsökkenthető.

A legújabb digitális MHP vevő: A Samsung Electronics bemutatja továbbfejlesztett MHP (Multimedia Home Platform) Set-top box egységét. Mivel az MHP a digitális TV készülékek nemzetközi szabványos alkalmazása, lehetővé teszi az interaktív televíziós alkalmazások létrehozását és közvetítését, melyek bármely set-top box egységen vagy más digitális televízió vevőn futtathatók. A technológia a DVB-MHP szabványt használó set-top egység segítségével az ügyfelek számára elérhetővé teszi a közvetítéseket, az interaktív televíziós és az internetes tartalmat.

A világ első HDD digitális kamerája: Az ITCAM-7 egy mindent-egyben szórakoztatóeszköz, mely egy MPEG-4 kamerát, egy digitális kamerát, egy MP3 lejátszót és egy digitális sztereó hangfelvevőt tartalmaz. Kazetta helyett az ITCAM-7 egy 1,5 GB kapacitású merevlemezt tartalmaz az álló- és mozgóképek, zene, valamint hang- és adatfájlok tárolására, és több mint egy órányi jó minőségű felvétel tárolására nyújt lehetőséget. A beépített USB 2.0 portnak köszönhetően ez az egy órányi anyag mindössze öt perc alatt vihető át a számítógépre.

Egy teljes mini-DV kamera és digitális fényképezőgép egyetlen eszközben: A VP – D5000i a Samsung digitális konvergencia termékek legfrissebb irányvonalának tagja, mely egy MiniDV digitális videokamera és egy négy megapixeles digitális fényképezőgép funkcióit egyesíti. A VP-D5000i egyedülálló forgó lencsemechanizmusa egyszerű váltást biztosít a két funkció között, a készülék egyik oldala a videokamera lencséit és érzékelőit, a másik oldala pedig a digitális fényképezőgép szerkezetét tartalmazza.

MP3 és Yepp lejátszók: A Samsung Electronics bemutatja díjnyertes technológiai fejlesztéseket tartalmazó MP3 és Yepp lejátszóit, melyek a hatékony digitális funkciókat új designban kínálják. Ebbe a termékcsaládba tartozik a világ első hordozható digitális hanglejátszója, az YP-900. Ez a lejátszó merevlemezt használ a zene tárolására. A lejátszók mindegyike olyan felhasználók számára készült, akik egyszerűen szeretnék hallgatni, rendezni és kezelni állományaikat, mindezt teljesen hordozható és elegáns módon. Kiállításra kerülnek még azok a sokoldalúan új MP3-CD lejátszók, melyek egyszerű fájlkezelést és rázkódás elleni védelmet biztosítanak.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés