Connect with us

Hirdetés

technokrata

Útjára indult az Intel Centrino mobiltechnológiája

Laptop

Útjára indult az Intel Centrino mobiltechnológiája

Az Intel ma mutatta be az Intel Centrino mobiltechnológiát. A vezeték nélküli funkcionalitással mobil PC-k egy olyan új generációja építhető meg, amelyekkel az üzleti felhasználók és a fogyasztók sokkal szabadabban, új helyekről és újfajta módokon kapcsolódhatnak a hálózathoz.

Az Intel eddigi legmodernebb mobil PC-technológiája, az Intel Centrino egy mobil processzorból, hozzá tartozó lapkakészletekből és 802.11 vezeték nélküli hálózati funkciókból áll, amelyeket bevizsgáltak, hitelesítettek és optimalizáltak az együttes működésre. A vezeték nélküli kommunikáción túl az Intel Centrino mobiltechnológia számos egyéb funkciót is kínál, többek között a hosszabb akkumulátoros használati időt, a vékonyabb és könnyebb kivitelt a kiemelkedő mobil teljesítmény érdekében.

„A vezeték-nélküliség elterjedésével a PC-felhasználók egészen újfajta módon használhatják számítógépeiket: bármikor és bárhonnan kommunikálhatnak, intézhetik ügyeiket vagy éppen szórakozhatnak” – mondta Craig Barrett, az Intel vezérigazgatója. „Mivel a mobilitás összes elemének integrációjára koncentráltunk, az Intel Centrino mobiltechnológia kiemelkedő vezeték nélküli élményt biztosít, és első alkalommal kínálja az összes technológiát egységes márkanév alatt. Az úttörő innováció, a teljes iparágra kiterjedő befektetés, valamint a WiFi „hotspot”-ok (nyilvános hozzáférési helyek) kiépítése együtt vadonatúj feldolgozási és kommunikációs lehetőségeket kínál cégek és fogyasztók számára egyaránt, komoly mértékben megnövelve a mobil PC-k értékét.”

Az Intel Centrino mobiltechnológiára épülő notesz PC-k már kaphatók a világ vezető számítógépgyártóinál. A rendszerek ára 1399 dollártól, vagyis a ma szokásos noteszgépárakkal összehasonlító szinttől indul. A vásárlók a szembetűnő lila színű, Intel Inside emblémájú Centrino márkajelzésről ismerhetik fel ezeket a számítógépeket.

A „hotspotok” telepítésének felgyorsítása az egész világon

A „hotspotok” – azon helyek, ahol a felhasználók szabadon csatlakozhatnak 802.11 szabványú vezeték nélküli eszközeikkel – száma gyors ütemben növekszik és teszi lehetővé, hogy a felhasználók minden eddiginél mobilabbak legyenek. Az iparági elemző IDC szerint 2005-re több mint 118 ezer hotspot épül a világon.

Az igazán mobil noteszgépek megváltoztathatják az emberek életét. Az Intel Centrino mobiltechnológiára épülő noteszgépével egy üzleti utazó például megtekintheti irodai leveleit, vagy akár elolvashatja az otthoni újságot online, miközben vár a repülőtéren egy járatra, és a gépében még mindig marad elegendő akkumulátorkapacitás, hogy a repülőn megnézzen egy DVD-filmet. Egy ingatlanügynök rádiós kapcsolaton keresztül ellenőrizheti a legfrissebb kínálatot, miközben vacsorázik a potenciális ügyfelekkel. Egy pénzügyi tervező egy szeminárium közben is figyelheti a piac változását és indíthat megrendeléseket anélkül, hogy korlátozná a legigényesebb irodai alkalmazások futtatásához is elegendő teljesítményt. A diákok jelentkezhetnek a következő félév óráira, vagy éppen esti munkát kereshetnek az egyetemi könyvtárban.

Az Intel Centrino mobiltechnológia bevezetésének részeként az Intel számos vezeték nélküli hálózati szolgáltatóval, szállodával, repülőtérrel, áruház- és étteremlánccal együttműködik az egész világon, hogy felgyorsítsa a vezeték nélküli, nyilvános hotspotok terjedését és felkeltse a figyelmet irántuk. A marketing- és promóciós tevékenységek mellett az Intel kidolgozta Wireless Verification Program nevű minősítési programját, amely az Intel Centrino mobiltechnológiát bevizsgálja és illeszti különféle hozzáférési pontokhoz, szoftverkombinációkhoz, hotspot-helyekhez és vezeték nélküli szolgáltatókhoz a kompatibilitás érdekében, ezzel is javítva a végfelhasználó által megtapasztalt vezeték nélküli működést Az Intel erőfeszítéseinek eredményeképpen az egész világon bevizsgált hotspotok ezrei jöttek létre. A cég az év végéig több mint 10 ezret kíván bevizsgálni.

Létrehozta továbbá az Intel az egész világra kiterjedő, szabványosított Wireless Identifier Programot, amelynek célja, hogy egységes jelzésekkel segítse a felhasználókat annak megállapításában, honnan csatlakozhatnak vezeték nélkül. A program célja, hogy a felhasználók megtudhassák, egy adott szolgáltató hálózata be lett-e vizsgálva az Intel Centrino mobiltechnológiához. Végül, a cég a tavalyi évben létrehozott egy 150 milliós alapot, amely olyan cégekbe fektet be, amelyek segítik és felgyorsítják a vezeték nélküli számítástechnika mindenütt jelenlévővé válásához szükséges infrastruktúra és funkciók kialakulását.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés