Connect with us

technokrata

Útjára indult az Intel Centrino mobiltechnológiája

Laptop

Útjára indult az Intel Centrino mobiltechnológiája

Az Intel ma mutatta be az Intel Centrino mobiltechnológiát. A vezeték nélküli funkcionalitással mobil PC-k egy olyan új generációja építhető meg, amelyekkel az üzleti felhasználók és a fogyasztók sokkal szabadabban, új helyekről és újfajta módokon kapcsolódhatnak a hálózathoz.

Az Intel eddigi legmodernebb mobil PC-technológiája, az Intel Centrino egy mobil processzorból, hozzá tartozó lapkakészletekből és 802.11 vezeték nélküli hálózati funkciókból áll, amelyeket bevizsgáltak, hitelesítettek és optimalizáltak az együttes működésre. A vezeték nélküli kommunikáción túl az Intel Centrino mobiltechnológia számos egyéb funkciót is kínál, többek között a hosszabb akkumulátoros használati időt, a vékonyabb és könnyebb kivitelt a kiemelkedő mobil teljesítmény érdekében.

„A vezeték-nélküliség elterjedésével a PC-felhasználók egészen újfajta módon használhatják számítógépeiket: bármikor és bárhonnan kommunikálhatnak, intézhetik ügyeiket vagy éppen szórakozhatnak” – mondta Craig Barrett, az Intel vezérigazgatója. „Mivel a mobilitás összes elemének integrációjára koncentráltunk, az Intel Centrino mobiltechnológia kiemelkedő vezeték nélküli élményt biztosít, és első alkalommal kínálja az összes technológiát egységes márkanév alatt. Az úttörő innováció, a teljes iparágra kiterjedő befektetés, valamint a WiFi „hotspot”-ok (nyilvános hozzáférési helyek) kiépítése együtt vadonatúj feldolgozási és kommunikációs lehetőségeket kínál cégek és fogyasztók számára egyaránt, komoly mértékben megnövelve a mobil PC-k értékét.”

Az Intel Centrino mobiltechnológiára épülő notesz PC-k már kaphatók a világ vezető számítógépgyártóinál. A rendszerek ára 1399 dollártól, vagyis a ma szokásos noteszgépárakkal összehasonlító szinttől indul. A vásárlók a szembetűnő lila színű, Intel Inside emblémájú Centrino márkajelzésről ismerhetik fel ezeket a számítógépeket.

A „hotspotok” telepítésének felgyorsítása az egész világon

A „hotspotok” – azon helyek, ahol a felhasználók szabadon csatlakozhatnak 802.11 szabványú vezeték nélküli eszközeikkel – száma gyors ütemben növekszik és teszi lehetővé, hogy a felhasználók minden eddiginél mobilabbak legyenek. Az iparági elemző IDC szerint 2005-re több mint 118 ezer hotspot épül a világon.

Az igazán mobil noteszgépek megváltoztathatják az emberek életét. Az Intel Centrino mobiltechnológiára épülő noteszgépével egy üzleti utazó például megtekintheti irodai leveleit, vagy akár elolvashatja az otthoni újságot online, miközben vár a repülőtéren egy járatra, és a gépében még mindig marad elegendő akkumulátorkapacitás, hogy a repülőn megnézzen egy DVD-filmet. Egy ingatlanügynök rádiós kapcsolaton keresztül ellenőrizheti a legfrissebb kínálatot, miközben vacsorázik a potenciális ügyfelekkel. Egy pénzügyi tervező egy szeminárium közben is figyelheti a piac változását és indíthat megrendeléseket anélkül, hogy korlátozná a legigényesebb irodai alkalmazások futtatásához is elegendő teljesítményt. A diákok jelentkezhetnek a következő félév óráira, vagy éppen esti munkát kereshetnek az egyetemi könyvtárban.

Az Intel Centrino mobiltechnológia bevezetésének részeként az Intel számos vezeték nélküli hálózati szolgáltatóval, szállodával, repülőtérrel, áruház- és étteremlánccal együttműködik az egész világon, hogy felgyorsítsa a vezeték nélküli, nyilvános hotspotok terjedését és felkeltse a figyelmet irántuk. A marketing- és promóciós tevékenységek mellett az Intel kidolgozta Wireless Verification Program nevű minősítési programját, amely az Intel Centrino mobiltechnológiát bevizsgálja és illeszti különféle hozzáférési pontokhoz, szoftverkombinációkhoz, hotspot-helyekhez és vezeték nélküli szolgáltatókhoz a kompatibilitás érdekében, ezzel is javítva a végfelhasználó által megtapasztalt vezeték nélküli működést Az Intel erőfeszítéseinek eredményeképpen az egész világon bevizsgált hotspotok ezrei jöttek létre. A cég az év végéig több mint 10 ezret kíván bevizsgálni.

Létrehozta továbbá az Intel az egész világra kiterjedő, szabványosított Wireless Identifier Programot, amelynek célja, hogy egységes jelzésekkel segítse a felhasználókat annak megállapításában, honnan csatlakozhatnak vezeték nélkül. A program célja, hogy a felhasználók megtudhassák, egy adott szolgáltató hálózata be lett-e vizsgálva az Intel Centrino mobiltechnológiához. Végül, a cég a tavalyi évben létrehozott egy 150 milliós alapot, amely olyan cégekbe fektet be, amelyek segítik és felgyorsítják a vezeték nélküli számítástechnika mindenütt jelenlévővé válásához szükséges infrastruktúra és funkciók kialakulását.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp