Connect with us

Hirdetés

technokrata

SuSE Linux 8.2 – otthoni felhasználóknak

Laptop

SuSE Linux 8.2 – otthoni felhasználóknak

A SuSE bejelentette következő verziójú Linuxának, a 8.2-es változatnak megjelenési időpontját, melytől már csak alig egy hónap választja el a leendő felhasználókat. Nyálcsorgatóan sok extra jár az OS-hez – felár nélkül.

A fejlesztőcég szerint könnyen használható változat lesz a 8.2-es. Ennek érdekében megtettek mindent, hogy a felhasználók kedvében járjanak: belekerült a KDE grafikus felhasználói környezet legutolsó, 3.1-es változata (de akár a 2.2-es GNOME-mal is lehet majd használni), és a hírek szerint saját böngészővel is rendelkezik majd a SuSE, csakúgy, mint OpenOffice-szal. Ez utóbbi révén így minden tulajdonos szabad kezet kap a szövegszerkesztés, táblázatkezelés és prezentációs eszközök használatában – mindezt extra felár nélkül.

Mi lesz még az új operációs rendszerben? CD/DVD író program, hangszerkesztő alkalmazás illetve (nyilván okulva a Windows XP ezen részének sikeréből) saját videoszerkesztő alkalmazás. Ezek szerint nemcsak a Microsoft lát fantáziát a digitális videózásban, illetve az azzal való foglalatosságokban – bár a SuSE-nél először kerül bele az operációs rendszerbe videók szerkesztésére használható eszköz.

Április 14-re datálták a fejlesztők a megjelenést, amely dátum után direkt a gyártótól vagy akár boltból is meg lehet vásárolni a szoftvert. A Personal változat ára 40 dollár lesz, ez 3 CD-t, a felhasználói kézikönyvet és egy 60 napos telepítési támogatást foglal magába. A Professional verzió ennek duplájába kerül majd: 80 dollárért a felhasználó 5 CD-t és két DVD-t kap, illetve jár még hozzá egy felhasználói kézikönyv és egy 90 napos telepítési támogatás is.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés