Connect with us

SuSE Linux 8.2 – otthoni felhasználóknak

Laptop

SuSE Linux 8.2 – otthoni felhasználóknak

A SuSE bejelentette következő verziójú Linuxának, a 8.2-es változatnak megjelenési időpontját, melytől már csak alig egy hónap választja el a leendő felhasználókat. Nyálcsorgatóan sok extra jár az OS-hez – felár nélkül.

A fejlesztőcég szerint könnyen használható változat lesz a 8.2-es. Ennek érdekében megtettek mindent, hogy a felhasználók kedvében járjanak: belekerült a KDE grafikus felhasználói környezet legutolsó, 3.1-es változata (de akár a 2.2-es GNOME-mal is lehet majd használni), és a hírek szerint saját böngészővel is rendelkezik majd a SuSE, csakúgy, mint OpenOffice-szal. Ez utóbbi révén így minden tulajdonos szabad kezet kap a szövegszerkesztés, táblázatkezelés és prezentációs eszközök használatában – mindezt extra felár nélkül.

Mi lesz még az új operációs rendszerben? CD/DVD író program, hangszerkesztő alkalmazás illetve (nyilván okulva a Windows XP ezen részének sikeréből) saját videoszerkesztő alkalmazás. Ezek szerint nemcsak a Microsoft lát fantáziát a digitális videózásban, illetve az azzal való foglalatosságokban – bár a SuSE-nél először kerül bele az operációs rendszerbe videók szerkesztésére használható eszköz.

Április 14-re datálták a fejlesztők a megjelenést, amely dátum után direkt a gyártótól vagy akár boltból is meg lehet vásárolni a szoftvert. A Personal változat ára 40 dollár lesz, ez 3 CD-t, a felhasználói kézikönyvet és egy 60 napos telepítési támogatást foglal magába. A Professional verzió ennek duplájába kerül majd: 80 dollárért a felhasználó 5 CD-t és két DVD-t kap, illetve jár még hozzá egy felhasználói kézikönyv és egy 90 napos telepítési támogatás is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom