Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lifebook S2000 – Athlon XP-M processzorral felvértezve

Laptop

Lifebook S2000 – Athlon XP-M processzorral felvértezve

A Fujitsu az AMD-nek voksolt elsőbbséget: míg Centrino-ra építkező noteszgépe csak áprilisra várható, Athlon XP-M CPU-val felszerelt notebookja már kapható.

Többféle kialakításban is kapható a noteszgép, az azonban mindben közös, hogy az AMD Athlon XP-M 1700+-os processzorára épülnek. A beléjük szerelt memória mennyisége lehet 256 vagy 512 MB-nyi – maga az operatív tár egészen 1 GB-ig bővíthető igény esetén. Ha már adattároló egységeknél járunk, akkor a merevlemezről is érdemes pár szót szólni: 30, 40 és 60 GB-os winchesterek egyaránt belekerülhetnek a Lifebookba. Optikai meghajtója lehet csak CD-ROM, csak DVD-ROM vagy egy DVD/CD-RW kombó meghajtó is. Floppy meghajtó csak külön kívánságra (külső USB-s csatolással) kerül szállításra a noteszgéppel.

Az ár alacsonyan tartásában nagy szerepet játszik a szokásostól eltérő, kisebb méretű LCD is. A Lifebook S2000-es sorozatának minden tagja 13,3 colos, maximálisan XGA felbontásra képes TFT kijelzőt tartalmaz, melyet az Ati Radeon grafikus vezérlője szolgál ki (a központi tárból csippentve le magának a szükséges memóriát). Alapkiépítettség esetén egy 10/100 Mbps-os Ethernet csatoló és egy 56 Kbps-os adatátviteli sebességre képes integrált modem biztosítja a többi számítógéppel való kapcsolattartást. Természetesen lehetőség van a vezetékmentes technológia (802.11b) kihasználására is.

Lítium-ionos akkumulátora a noteszgépek között hétköznapinak mondható. Előre telepített operációs rendszerét a felhasználó választhatja meg: Windows 2000-rel, Windows XP Home-mal vagy Professional változattal egyaránt megvásárolható a noteszgép. Ára kiépítettségtől függ, 1200 és 1440 dollár között lehet hozzájutni ezen notebookokhoz.

Fizikai paraméterei

Méret: 29×23,3×3,4 cm
Tömeg: 1,75-2 kg



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés