Connect with us

Az IBM Centrino-s noteszgépei

Laptop

Az IBM Centrino-s noteszgépei

A mai napon indul hivatalosan útjára az Intel következő generációs mobilprocesszorát is magában foglaló Centrino kit. Az IBM egyike azon gyártóknak, akik minél hamarabb adoptálni fogják az új technológiát.

Három új noteszgéppel rukkol ki az IBM a Thinkpad családban: a T40-es, az X31-es és az R40-es hamarosan kapható lesz.

A vékony és könnyű szlogen alatt debütáló T40-es típus tömege mindössze 2 kilogramm lesz, ezzel jelentősen könnyebbé válván, mint elődje, a T30-as. Vastagságát tekintve az átlagos modellek közé helyezhető el: 2,5 centi ezen fizikai paramétere. A Pentium-M processzor alkalmazása és a képernyő energiafelhasználása mértékének csökkentése oda vezethetett, hogy a korábbi változathoz képest tovább bírja ˝szuflával˝ az IBM ezen modellje. Egészen pontosan a 6 cellás akkumulátor 5,5 órás üzemidőt biztosít tulajdonosának. Egy kilenc cellás telepről ez már 7,2 órára növekszik, s amennyiben a DVD dokkolására alkalmas helyet is akkumulátor tárolására használja fel a kis gép gazdája, 9,5 órára növekszik a működőképesség ideje – ez pedig már igen szép eredmény.

Más újításokkal is felszerelték a noteszgépet: merevlemeze olyan gumi párnácskákkal rendelkezik, melyek révén megóvhatók az adatok kisebb mechanikai behatás esetén is. A vezetékmentességet tekintve három változat lesz majd elérhető: a Centrino kiten kívül a hálózati kapcsolat biztosítását más cég megoldása is adhatja, s lehetőség lesz vezetékmentes csatlakozási képesség nélkül is megvásárolni a noteszgépet.

A másik két modellről némileg kevesebb információ áll rendelkezésre: a Thinkpad X31 egy ultramobil számítógép lesz. Ezen funkcióját hangsúlyozza a kicsiny, mindössze 12 colos kijelzője és másfél kilogrammnál alig nagyobb tömege is, valamint az akkumulátor egyszeri feltöltését követő üzemidő: ez akár 11 órára is kinyúlhat. Az R40-es pedig egy olyan vezetékmentes csatlakozással bíró noteszgép lesz, amely elsősorban az árérzékeny felhasználókat célozza meg – ez a típus Pentium-M processzorral és Celeronnal egyaránt kapható lesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom