Connect with us

technokrata

Az SMC Networks 44 Mb/s sebességre gyorsítja a 802.11b szabványú eszközöket

Laptop

Az SMC Networks 44 Mb/s sebességre gyorsítja a 802.11b szabványú eszközöket

Az SMC Networks bejelentette, hogy megkétszerezi a 11/22 Mbit/s EZ Connect Turbo Wireless termékcsalád sebességét.

Az ingyenes firmware-frissítéssel a WLAN eszközök sebessége 44 Mbit/s értékre nő: ez kétszerese az EZ Connect Turbo termékek sebességének, és 4-szer nagyobb a legtöbb 802.11b szabványú 11 Mbit/s WLAN eszköz sebességénél.

Ezt a frissítést az SMC összes EZ Connect Turbo termékében használt Texas gyártmányú WLAN lapkák technológiai fejlesztése tette lehetővé. A´4x´ elnevezésű frissítés Európában 2003 márciusától lesz elérhető.

Az eredetileg 2002 novemberében, az SMC Enjoy Innovation (Snowboard) programjának – http://www.enjoyinnovation.com – keretében bemutatott EZ Connect Turbo vezeték nélküli termékcsalád teljesítménye és sebessége azonos a vezetékes LAN ugyanilyen jellemzőivel, csak éppen a körülményes kábelezés marad el – ami praktikus és hatékony megoldás az otthoni, kis- és közepes méretű irodákban. A termékcsalád elsőként bevezetett tagjai a 11/22 PCIAdapter és az Auto-Sensing Wireless CardBus Adapter voltak. Ezekhez csatlakozik most a széles sávú Barricade router, és tervezik az elérési pont (Access Point) és a hálózati híd (Bridge) hozzáadását is.

“Ez a frissítés már valóban a 802.11b szabvány keretein belüli lehetőségek végső határait feszegeti,” jegyzi meg George Zervos, az SMC Networks európai értékesítési és marketingigazgatója. “Gyakorlatilag azt jelenti, hogy megközelíthető a 802.11a vagy 802.11g szerinti legnagyobb, 54 Mbit/s sebesség, a költségeket viszont alacsonyan tartja a 802.11b protokoll használata. És ha a jövőben az 54 Mbit/s 802.11g technológia elterjedtebbé válik – amire teljes mértékben számítunk -, akkor a megoldás szépsége az, hogy teljesen kompatibilis lesz a Turbo 802.11b termékeinkkel.”

2003 második negyedévében az SMC Networks a 802.11g vezeték nélküli hálózati termékek új családját is bevezeti Európában. A max. 54 Mbit/s sebességű új EZ Connect ´G´ termékcsalád elsőként egy széles sávú routert, egy PCI-kártyát és egy CardBus adaptert fog tartalmazni. Minden eszköz kompatibilis lesz a meglévő, telepített 802.11b termékekkel, és fejlett menedzsment- és biztonsági funkciókat fog kínálni.

2003 folyamán az Az SMC továbbra is szállítja a 802.11a szabványú termékeket, amelyek átviteli sebessége szintén 54 Mbit/s, de a kevésbé elterjedt 5,2 GHz frekvencián működnek. Az Elite Connect Wireless termékcsalád inkább a vállalati szektort célozza meg azzal, hogy egyetlen készülékben egyesíti a WLAN több szabványát, a biztonsági és menedzsment-funkciókat. Az Elite Connect Wireless család a 802.11g és 802.11a szabványokon alapuló, kétsávos, vezeték nélküli adaptereket, elérési pontokat és hálózati hidakat fog tartalmazni, amelyek a 2,4 GHz-es és az 5,2 GHz-es sávban is használhatók, legfeljebb 54 Mbit/s adatátviteli sebességgel.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp