Connect with us

technokrata

Nokia Wireless LAN a BME-n

Laptop

Nokia Wireless LAN a BME-n

A Nokia Wireless LAN hozzáférési pontokat adott át a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Nokia több évre visszanyúló partnerkapcsolata újabb állomásához érkezett, amikor a világvezető mobiltelefon-gyártó két darab vezeték nélküli helyi hálózati (WLAN) hozzáférési pontot adott át a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki- és Informatikai Karának. Az adomány célja, hogy támogassa a Kar informatikai infrastruktúra fejlesztését és gazdagítsa a Híradástechnikai Tanszék hallgatóinak gyakorlati ismereteit.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy hozzájárulhatunk a Híradástechnikai Tanszék mérnökeinek képzéséhez. A két Wireless LAN hozzáférési pont biztosításával szeretnénk megszilárdítani hosszú távú partneri kapcsolatunkat a Műegyetemmel és szeretnénk megerősíteni a Nokia elkötelezettségét a magyar felsőoktatás kutatás-fejlesztési tevékenysége mellett” – mondta Mika Yletyinen, a Nokia Hungary Kft. értékesítési igazgatója.

Az átadó ünnepségen Dr. Pap László, a BME rektorhelyettese elmondta: „A Nokia által adományozott WLAN hozzáférési pontok felhasználása többrétű. Egyfelől a tanszéken kiépülő WLAN hálózat részeként lehetővé teszik, hogy a tanszék oktatói és az itt tudományos kutató-fejlesztő munkát végző hallgatók helytől független módon férhessenek hozzá a Tanszék informatikai infrastruktúrájához. Másfelől a Mobil távközlés és a Mobil számítástechnika szakirány hallgatói laboratóriumi mérések keretében gyakorlati ismeretekkel egészíthetik ki a WLAN technológiáról előadáson hallottakat.”

A hozzáférési pontok biztosítása a Nokia és a BME között 1998 óta fennálló tudományos együttműködés része: a Nokia 2001-ben azzal a céllal hozott létre egy IP laboratóriumot, hogy támogassa az egyetem kutató-fejlesztő munkáját, és emellett ösztöndíjakkal is folyamatosan segíti a hallgatókat.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp