Connect with us

A Springdale chipsetek csak az újabb P4-ekkel kompatibilisek

Laptop

A Springdale chipsetek csak az újabb P4-ekkel kompatibilisek

Érdekes információk láttak napvilágot a világ legnagyobb chipgyártó cége, az Intel közeljövőben debütáló vadonatúj alaplapi chipkészletével, a Springdale-lel kapcsolatban.

Különböző források ugyanis tudni vélik, hogy az Intel ezen kétcsatornás DDR memóriakontrollerrel felvértezett, immár a 800 MHz-es (QPB) rendszerbusz frekvenciával is kompatibilis chipsetei nem lesznek hajlandók együttműködni a régebbi Socket 478 tokozású Pentium 4, illetve Celeron processzorokkal.

Amennyiben hinni lehet a híradásoknak, akkor az alacsonyabb frekvenciájú, Willamette magos Pentium 4 tulajok, illetve az ugyancsak alacsonyabb frekvenciájú Celeron processzorokkal rendelkezők nyugodtan elfelejthetik a Springdale chipsetes alaplapokra történő továbblépést. A magukat megnevezni nem kívánó források egyébként azt is tudni vélik, hogy a Springdale termékcsalád tagjai, név szerint az i865G, i865PE, valamint i865P chipkészletek valamikor idén május 12. és 16. között fognak bemutatkozni.

Az i865G, az i865PE és az i865P chipsetek állítólag csak és kizárólag az 1,8 GHz-nél magasabb működési frekvenciájú, Northwood magos (512 KB L2 cache) Pentium 4 processzorokkal lesznek kompatibilisek, valamint említésre méltó, hogy a régebbi, tehát 2 GHz-esnél alacsonyabb frekvenciájú, 0,18 mikronos csíkszélességű Celeron chipeket nem fogják szeretni. Mindez egyébként azt is jelenti, hogy a tuning rajongók körében oly népszerű 1,6 GHz-es Northwood magos Pentium 4-es chipeket nem lehet majd meghajtani a Springdale chipsetes alaplapokban.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom