Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új információk a GeForce FX 5600-ról (NV31)

Laptop

Új információk a GeForce FX 5600-ról (NV31)

A napokban új információk láttak napvilágot az Nvidia által a jelenlegi GeForce4 Ti sorozatú grafikus megoldások közvetlen utódjául szánt NV31-ről.

Mindenképpen jó hír, hogy a korábban NV30 fejlesztési kódnevet viselt teljes értékű GeForce FX kisöccse a korábbi híradásokkal ellentétben teljes körű DirectX 9.0 támogatással fog rendelkezni, noha ezen támogatás megvalósításában a GeForce FX-től eltérően várhatóan a CPU-nak is nagy szerepe lesz, ez viszont már nem olyan jó hír.

Immár tudni lehet, hogy az NV31-es grafikuschipekkel a kereskedelmi forgalomba GeForce FX 5600 típusjelzéssel kerülő videokártyák esetében találkozhatunk majd. Örvendetes tény, hogy a GeForce FX 5600 már nem igényel olyan brutális hűtést, mint a GeForce FX 5800 Ultra, ami egyrészt halkabb működést, másrészt pedig eggyel több szabad PCI foglalatot eredményez. A referenciakártyákon D-Sub, DVI-I, valamint TV-Out csatlakozókat egyaránt találhatunk, azonban érdekes, hogy az Nvidia még az NV31 esetében is külső VIVO kontrollert alkalmaz, míg a rivális ATI Technologies már jó ideje integrált VIVO kontrollert használ grafikuschipjei esetében.

A GeForce FX 5600-as grafikuskártyákon teljesen hagyományos, BGA tokozású DDR (Double Data Rate) SDRAM memóriachipek kapnak helyet. Bár a referenciakártyákon a memóriachipek nem kapnak hűtőbordát, elképzelhető, hogy a videokártya gyártók a nagyobb teljesítmény elérése érdekében mégis gondoskodnak majd valamiféle memóriachip hűtési megoldásról. A GeForce FX 5600-as kártyák várhatóan nem rendkívül alacsony fogyasztásukról ismerszenek majd meg, melynek ékes bizonyítéka, hogy ezen kártyákon a Radeon 9700 és a GeForce FX 5800 sorozatú kártyákhoz hasonlóan helyet fog kapni egy-egy extra tápcsatlakoztató.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés