Connect with us

technokrata

Új Power Mac G4 modellek az Apple-től

Laptop

Új Power Mac G4 modellek az Apple-től

Az Apple bejelentette a Power Mac G4 termékcsalád új modelljeit, amelyek közül a legkisebb egy 1 GHz-es processzort, míg nagyobb testvérei kettő, egyenként 1,25 illetve 1,42 GHz-es PowerPC G4 processzort kaptak.

Az Apple XServe architektúrájára építve az akár 2 MByte-os DDR Level 3 cache és a 333 MHz-es DDR memória segítségével a Power Mac G4 gépek maximálisan kihasználják a UNIX-alapú Mac OS X 10.2 Jaguar nyújtotta lehetőségeket, így a szimmetrikus multifeldolgozás (symmetric multiprocessing) segítségével 21 gigaflopos teljesítmény érhető el.

A Power Mac G4 bővíthetősége: öt slot, melyből négy 64-bites 33 MHz-es PCI bővítőhely, és két külső keret optikai meghajtók számára. Az Apple CD- és DVD-írást és lejátszást lehetővé tevő SuperDrive meghajtója (DVD-R/CD-RW), amely a felső-kategóriás gépek alaptartozéka, most a korábbi modelleknél kétszer gyorsabban írja a korongokat. Az új kombó optikai meghajtó (DVD-ROM/CD-RW), amely CD és DVD olvasásra, valamint CD-írásra képes, írási sebessége szintén megkétszereződött. Négy bővítőhely 3.5 colos méretű (60, 80, 120 vagy 180 GByte-os UltraATA/100 7200 rpm-es) merevlemezek számára.

Az új Power Mac G4 rendelkezik négy nagysebességű FireWire 800 csatlakozóval is, a két hagyományos FireWire 400 kapu mellett. Négy USB 1.1 eszköz közvetlen csatlakoztatására van lehetőség. Négyszeres sebességű AGP-aljzattal, ATI Radeon 9000 Pro vagy Nvidia GeForce4 MX videokártyával kerül összeszerelésre, amelyek 64 MByte DDR SDRAM grafikus memóriával és dual-monitor támogatással rendelkeznek. Opcionálisan helyettük Nvidia GeForce4 Titanium és ATI Redeon 9700 Pro kártya is rendelhető, melyek 128 MByte DDR SDRAM-mal rendelkeznek.

Az 54 Mbps sávszélesség AirPort Extreme 802.11g segítségével mintegy ötszörös sebességgel kommunikálhatunk a vezeték nélküli eszközök között, az opcionális Bluetooth támogatás segítségével pedig a mobiltelefonok, PDA-k és egyéb hordozható eszközök közötti kommunikáció válik egyszerűvé. Az Apple iSync szoftvere segítségével egyszerűen szinkronizálhatók a címlisták és határidőnaplók bejegyzései, az asztali számítógép és a hordozható eszközök között. Végül ne feledkezzünk meg a 10/100/100Base-T Ethernet csatlakozóról sem, amely hagyományos irodai kommunikáció alapkövetelménye.

Minden Power Mac G4 számítógéphez tartozik az Apple iLife szoftvere, mely olyan programokat tartalmaz, mint az iTunes 3 (digitális zene kezelés), iPhoto 2 (digitális fotók rendezése, megosztása), iMovie 3 (digitális videoszerkesztés), valamint az iDVD 3 (DVD-k készítése csak a SuperDrive modellek esetében). Az új gépek tartozékai azok a hasznos programok, amelyek közül itt csak néhányat sorolunk fel: QuickBooks for Mac New User Edition, Microsoft Office v. X Test Drive, FileMaker Pro Próbaverzió, Microsoft Internet Explorer, EarthLink, Acrobat Reader, Art Directors Toolkit, FAXstf, GraphicConverter, OmniGraffle, OmniOutliner és a Developer Tools CD.

Az egyprocesszoros, 1 GHz-es Power Mac G4 és a dual 1,25 GHz-es Power Mac 4 már az elkövetkezendő hetekben megvásárolhatóak a hivatalos magyarországi viszonteladóknál. A kétprocesszoros 1,42 GHz-es gépek magyarországi megjelenésére a következő hónapban kerül sor.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle