Connect with us

technokrata

Novell Kompetencia Központ a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Karán

Laptop

Novell Kompetencia Központ a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Karán

A Novell biztosítja a Kar számára a „Novell Felsőoktatási Partner” cím használatát.

A műszaki felsőoktatás ipari támogatásának érdekében a Novell Magyarország Kft. és a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Kara (NIK) együttműködési megállapodást kötött, amelynek eredményeként a Karon Novell Kompetencia Központ létesül.

Az együttműködés keretében a Kompetencia Központ lehetőségeinek felhasználásával a Kar a Novell termékeire alapozva új technológiákat adaptál az oktatásban, és ezzel biztosítja hallgatóinak a világszerte elismert Novell minősítések megszerzéséhez szükséges szaktudás elsajátításának lehetőségét.

„A Novell számára kiemelten fontos a magyarországi felsőoktatási intézmények szakmai munkájának segítése, a hallgatók számára a mindennapi életben jól használható, magas szintű tudás megszerzésének támogatása”- mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. „A Novell Magyarország Kft. ezért szakmailag és anyagilag is segíti a Novell Kompetencia Központ létrehozását és működését. A Kompetencia Központ elindulását a Novell Magyarország mintegy 6 millió forint értékű Novell szoftverrel támogatja, valamint vállalja, hogy a szakképzési hozzájárulásról és a képzési rendszer egészéről szóló 2001. évi LI. számú törvény által biztosított keretek között, és lehetőség szerint más forrásokból is, anyagilag is támogatja a Karon folyó hálózatorientált képzést. Az együttműködési megállapodás határozatlan időre kerül aláírásra, de évente felülvizsgáljuk annak bővítési, kiterjesztési lehetőségeit.”

Novell Education Academic Partner
A Novell Education Academic Partner (NEAP) program keretében számos Novell Kompetencia Központ működik már sikeresen a világ több országában, mint például Lengyelországban, Svédországban vagy Hollandiában.

A Novell Kompetencia Központ célkitűzései
„A Karon évente több száz informatikus mérnök szerez diplomát”- mondta Dr. Sima Dezső, a Budapesti Műszaki Főiskola Neumann János Informatikai Főiskolai Kar főigazgatója. „A Novell Kompetencia Központ – NKK – megalakításának legfőbb célja, hogy Novell hálózati technológiák tekintetében jelentős szakmai ismereteket felhalmozó és azokat továbbadó kompetencia jöjjön létre a Kar keretei között. Így a hallgatók a Novell megoldásait magas szinten ismerő oktatói és szakértői csoport segítségével olyan ismeretekre tehetnek szert, amelynek birtokában összetett informatikai feladatok Novell termékek felhasználásával történő megoldására lesznek képesek. Az NKK munkatársai egyúttal szakértői segítséget is nyújtanak mindazoknak, akik informatikai problémáik megoldásában külső támogatást kívánnak igénybe venni.”

A megállapodás keretében az együttműködés tapasztalatai és az aktuális igények közös értékelése alapján a Kar a jövőben kiszélesíti az oktatott Novell kurzusok és a megszerezhető minősítések körét. A bővítés célja, hogy a hálózati operációs rendszerek és az ezekhez közvetlenül kapcsolódó technológiák mellett a nagy, integrált hálózati rendszerek és összetett hálózati szolgáltatások alkalmazásához szükséges ismeretek is beépüljenek az oktatásba.

A Novell Kompetencia Központ működése és szolgáltatásai
A Novell Kompetencia Központ megnyitására a megállapodás aláírásával kerül sor. Az NKK személyi állománya kezdetben öt munkatárs, de a későbbiekben kooperatív képzésben résztvevő hallgatók bevonását is tervezik. Az NKK a Novell Magyarország Kft. hathatós szakmai és anyagi támogatásával működik. A Novell biztosítja a legfrissebb programverziók, dokumentációk és tematikák oktatási célú elérését, továbbá konzultációs segítséget nyújt.

Az NKK a Kar hallgatói számára ingyenes, fakultatív tanfolyamokat tart, amelyek kezdetben a Novell piacvezető címtárszolgáltatását, az eDirectory-t (korábbi nevén NDS) és a ZENworks termékcsalád megismertetését célozzák. A tanfolyamot utolsó éves hallgatók választhatják. A hallgatói tanfolyamok lebonyolításában kezdetben a Novell munkatársai is szerepet vállalnak.

A hallgatók a fakultatív tanfolyam elvégzésével lehetőséget kapnak hivatalos Novell minősítések (CNA, CNE) megszerzésére. Az NKK informatikai alapképesítéssel rendelkezők számára, térítés ellenében, Novell ismereteket nyújtó szakmai továbbképző tanfolyamok megtartását is tervezi. A Novell támogatásával az NKK munkatársai folyamatosan megújítják ismereteiket. Az NKK oktatási tevékenysége mellett a jövőben szakértői, kutatás-fejlesztési feladatok vállalását is tervezi.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák