Connect with us

technokrata

20 colos Cinema Display az Apple-től

Laptop

20 colos Cinema Display az Apple-től

Az Apple bejelentette az Apple Cinema Display sorozat új, 20 colos, szélesvásznú, 1680×1050 pixel felbontású tagját.

A teljesen digitális, aktív-mátrix LCD monitor még nagyobb munkafelületet kínál, mint az Apple korábbi 22 colos Cinema Display kijelzője.

Az Apple egyidejűleg csökkentette a 23 colos, 1920×1200 pixel felbontású Cinema HD Display-ek árát is. Ez a felbontás már a High Definition Television (HDTV) tartalom megjelenítéséhez is optimális. Az Apple a 17 colos (1280×1024 pixeles felbontású) Studio Display-ek árát is csökkentette.

Az Apple Cinema Display készülékei aktív-mátrix rendszerű, folyadékkristályos kijelzői a teljesen digitális megoldásnak köszönhetően torzításmentes képet biztosítanak, és nincs szükség további kézi beállításra. A képernyő minden pontján egységesen megjelenő színek egyszerűen beállíthatók olyan eszközökkel, mint a Gretag-Macbeth Eye-One kalibrátor. ColorSync profilokat hozhatunk létre, amelyek az Apple ColorSync színkezelő szoftverével, vagy bármely más színkezelő rendszerekkel (például Integrated Color Solutions) használhatóak.

A színkezelési megoldásai révén ismertté vált ICS is az Apple Cinema Display eszközeire építve fejlesztette ki Remote Director 2.0-t, azt a képernyő-alapú nyomdai korrektor rendszert, amely elsőként kapta meg a SWOP Incorporated tanúsítványát. Ez igazolja, hogy a Remote Director 2.0 segítségével a nyomdai előkészítés során a végső jóváhagyáshoz nincs szükség úgynevezett hard-copy, tehát próbaverzió előállítására, ezzel jelentős idő- és költségmeggtakarítás érhető el.

A mindössze két inch vastagságú Cinema Display szélesvásznú kialakítása egyszerűvé teszi a kétoldalas dokumentumok és összetett illusztrációk megjelenését, valamint a DVD-lejátszást. A díjnyertes formatervű Cinema Display rendelkezik az Apple Display Connectorral (ADC), amely a digitális videojelet, az USB adatforgalmat és az áramellátást egyetlen kábelen keresztül valósítja meg, ezzel is csökkentve a kábelrengeteget. A Cinema Display két portos USB hubbal is rendelkezik.

A 17 colos Studio Display és a 23 colos képátlójú Cinema HD Display már megvásárolható az Apple hivatalos magyarországi viszonteladóinál, és az új 20 colos képátlójú Cinema Display is hamarosan kapható lesz.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek