Connect with us

technokrata

Megjelent az új, karcsú APC Smart-UPS

Laptop

Megjelent az új, karcsú APC Smart-UPS

Az új, karcsú – mindössze 1U magasságú – formatervezésű modell nagyobb tápellátás-védelmet biztosít, kevesebb helyigénnyel.

Az American Power Conversion (APC) bejelentette, hogy a Smart-UPS szünetmentes tápegységein végzett fejlesztéseknek köszönhetően piacra dobja új, 1U magasságú (4,37 cm), rackbe szerelhető modelljét. A továbbfejlesztett Smart-UPS jelentősen kisebb tárolási helyet igényel. 750 VA és 1000 VA-es változatban kapható és kiváló tápellátás-védelmet biztosít az üzletmenet szempontjából kritikus, rackes felépítésű szerverek számára, beleértve a penge-szervereket, alkalmazás-szervereket és az új Itanium 2 alapú szervereket.

Az új modellek USB és soros porttal rendelkeznek. Ehhez csatlakoztathatók az osztály- vagy részlegszintű felügyeleti szoftvert – a PowerChute Business Edition-t – futtató berendezések. A beépített SmartSlot kártyabővítő helybe illeszthető APC SmartSlot kártyák segítségével jelentősen megnövelhetjük rendszerünk felügyelhetőségét és rendelkezésre állását.

“A cégünk által gyártott rackes Smart-UPS-ek már hosszú ideje ipari mércének tekinthetők a hálózati alkalmazások megbízható és könnyen kezelhető tápellátás-védelmét biztosító berendezések között.”- nyilatkozta Bíró Viktor, az APC Magyarország képviselet vezetője. “Az eszközök U méretét úgy sikerült csökkenteni, hogy az nem ment a VA paraméter vagy a funkcionalitás rovására. Felhasználóinknak olyan nagy teljesítményű és áramsűrűségű berendezést tudunk nyújtani, mely jelentős helyet szabadít fel a rackszekrényben.”

Az új modellek lényegesen kisebb rack-helyigényük mellett új kialakításuk folytán széles bemeneti feszültségtűréssel rendelkeznek. Ez a számítógép áramellátását az akkumulátor használata nélkül is fenn tudja tartani, még akkor is, ha a névleges feszültség 30%-kal csökken. Az APC leegyszerűsítette az akkumulátor leszerelését és cseréjét is azzal, hogy az akkumulátorokat egy könnyen hozzáférhető csatlakozóhellyel rendelkező fiókmodulba helyezte el. A felhasználók így még a táplált rendszer működése közben is könnyedén elvégezhetik az akkumulátorok cseréjét.

A fentieken túlmenően, amikor az akkumulátort a csere előtt leválasztásra kerül, a csatlakoztatott egység tesztelő funkciója is automatikusan kikapcsolódik és az eseményről a rendszergazda automatikus értesítést kap. Az APC minden rackes Smart-UPS modellhez díjmentesen biztosít egy díjnyertes PowerChute(r) Business Edition v6.1 tápellátás-felügyeleti szoftvert is, amelynek segítségével a rendszergazdák a szerverek és munkaállomások biztonságos rendszer-leállítását és maximum 25 UPS felügyeletét tudják megvalósítani.

Az új Smart-UPS 1U már kapható a hazai piacon. A 750 VA és 1000 VA modellek becsült végfelhasználói ára 124.900 és 169.900 forint.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle