Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lindows – következő célpont a Windows XP Media Center

Laptop

Lindows – következő célpont a Windows XP Media Center

Bejelentésekor nagy port kavart fel a Lindows megszületése, amely linuxos környezetben kívánt windowsos programokat futtatni. A fejlesztés során ettől jócskán eltávolodtak, de most újabb fenyegetés vár a redmondi óriáscégre.

Egy kicsiny PC-gyártó, az Idot, amely online értékesítésre szakosodott, olyan számítógépek értékesítését tervezi, melyek ugyan Lindowszal vannak felszerelve, de emellett képesek DVD- és digitáliszene-lejátszásra. A Lindows Media Computer névre keresztelt modell február elején kerül a virtuális boltok polcaira, 330 dolláros áron (monitor nélkül). A név microsoftos riválisára gyanúsan hasonlít, de hát ezt már megszokhattuk a Lindowstól.

Michael Robertson, a Lindows vezérigazgatója elmondta: a cél az volt, hogy olyan számítógépet hozzanak létre, amely árban versenyképes, ugyanakkor el tudja látni a médiák kezelésének feladatát. A Windows XP Media Centerre névben nagyon hasonlító megoldás azonban nem képes mindarra, amire nagyobb társa gond nélkül. Többek között nem készítették fel televíziós adások rögzítésére, és távvezérlő használatára sem.

A költséghatékonyság figyelembe vételével használták fel a hardverelemeket a számítógép összerakásakor: egyik legfontosabb, árat alacsonyak tartó tényezője a Via processzor. Természetesen a Lindows is a vásárlók pénztárcájának kímélése miatt került felhasználásra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés