Connect with us

technokrata

Tűzszünet kampány – folytatódik a harc az illegális szoftverek ellen

Laptop

Tűzszünet kampány – folytatódik a harc az illegális szoftverek ellen

Sebők Erzsébet, a szervezet főtitkára szerdán elmondta, hogy a Business Software Alliance Magyarország folytatja az illegális szoftverhasználat visszaszorítását célzó Tűzszünet kampányát.

A BSA 2002-ben Győr-Moson-Sopron, Fejér és Baranya megyében, valamint Budapest és agglomerációs körzetében folytatott kampányt, s az idén további 16 megyében kezdi meg az illegális szoftverhasználat visszaszorítását.

A főtitkár elmondta: az elmúlt évben mintegy 30 millió forintot költöttek a kampányra, s várhatóan az idén is ekkora összeget fordítanak rá. Továbbá közölte, hogy február közepén hozzák nyilvánosságra azt a listát, amely tartalmazza, hogy melyik megyében kezdik, illetve hol folytatják a kampányt.

– Arra a következtetésre jutottunk, hogy a vállalatvezetők pozitívan viszonyulnak a BSA kezdeményezéséhez és nagyobb gondot fordítanak a legális szoftverhasználatra – mondta Sebők, majd hozzátette: tavaly 2000 cég kért haladékot a BSA-tól arra, hogy rendezze illegális szoftvereinek helyzetét.

Sebők Erzsébet az MTI érdeklődésére egyelőre nem tudta megmondani, hogy tavaly hány illegális szoftvert jelentettek be a Tűzszünet-kampány során az érintett cégek. Kifejtette: ezek az adatok május-júniusban állnak majd a BSA rendelkezésére, s ekkor tudják megmondani azt is, hogy milyen értékű szoftvert jelentettek be 2002-ben.

A Tűzszünet-kampányról elhangzott, hogy a BSA egy-egy megyében, illetve régióban 30 napos türelmi időszakot hirdet, s ezalatt minden oda tartozó vállalkozás rendbe teheti szoftvernyilvántartását, illetve legalizálhatja az esetlegesen illegálisan használt szoftvereit. A türelmi időszak a vállalat kérésére meghosszabbítható. A BSA ezen időszak alatt sem büntető-, sem egyéb peres eljárást nem kezdeményez illegális szoftverhasználat miatt, illetve szerzői jogok megsértésének gyanújával. Ugyanakkor a 30 nap alatt a vállalatok büntetlenül kérhetnek segítséget a BSA-tól vagy viszonteladójától a szoftvernyilvántartás rendbetételére.

A BSA 30 nap eltelte után már büntetőfeljelentéseket tehet, illetve tesz az illetékes rendőrhatóságoknál olyan cégek ellen, amelyeknél alapos okkal feltételezi az illegális szoftverhasználatot.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom