Connect with us

technokrata

Írjunk programokat (United)Linux alá!

Laptop

Írjunk programokat (United)Linux alá!

A UnitedLinux olyan website-ot bocsátott útjára, melynek révén beindulhat a nagyméretű programfejlesztés az újnak számító operációs rendszer alá.

A szerdai napon a négy disztribútor közösen adta hírül annak a website-nak elkészültét, mely minden vállalkozó szellemű embernek, programozó csapatnak igyekszik segítségére lenni abban, hogy alkalmazásokat készítsen az operációs rendszer alá. A Developer´s Zone-nak nevezett site-ot a LinuxWorld konferencián ˝adták át˝ a közönségnek.

A brazil Conectiva, a német SuSE és a két amerikai (Caldera és Turbolinux) disztribútorok május végén jelentették be, hogy egyesült erővel létrehoznak egy linuxos operációs rendszert. A SuSE Enterprise Serveren (SLES) alapuló termék fejlesztése véget ért: az 1.0-s változat a Comdex keretei között (december közepén) kikerült a nyilvánosság elé.

A szeptember 23-án elérhetővé vált tesztváltozatot egyébként több mint 15 ezren töltötték már le és próbálták ki – az érdeklődés nagy a Red Hat konkurenciájának kikiáltott operációs rendszer iránt. Ez (többek között) köszönhető annak is, hogy az 1.0-s változat elnyerte az LSB, azaz a Linux Stadard Base minősítést, melyet a nyílt forráskódú közösség és az ipar fontos szereplői hoztak létre.

A kész verzió egyébként a következő elemeket (is) tartalmazza: 2.4.18-as kernel, glibc 2.2.5, gcc 3.1, XFree86 4.2, KDE 3.0. A telepítést nagyban segíti, hogy több nyelven is olvasható lesz; az angolon kívül többek közt japánul (!), németül, franciául, olaszul és magyarul is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák