Connect with us

technokrata

A Fujitsu az Intellel közösen fejleszti új küldetéskritikus nagyvállalati szervereit

Laptop

A Fujitsu az Intellel közösen fejleszti új küldetéskritikus nagyvállalati szervereit

A stratégiai együttműködés keretében a Fujitsu 2005-re mainframe kategóriájú, inteles Linux-szerverek bevezetését tervezi.

[sajtóközlemény] A nyilvánosságra hozott stratégiai együttműködésük keretében a Fujitsu és az Intel együtt dolgoznak a globális számítástechnikai piac legfelső szegmensének szánt, küldetéskritikus (mission-critical) szerverek fejlesztésén. Az Intel processzorokkal és Linux operációs szoftverrel ellátott, új rendszerek a Fujitsu Unix- és mainframe-alapú szerverekből álló működéskritikus nagyvállalati platformkínálatát bővítik tovább.

A felső kategóriás küldetéskritikus számítástechnikai platformok globális piacának vezető vállalatai között számon tartott Fujitsu az együttműködés keretében 2004 végétől a DP és MP Intel Xeon processzorcsaládokat is be kívánja vezetni, 2005 végére pedig az Intel Itanium család új tagjaira épülő, nagy többprocesszoros rendszerekkel is meg szeretne jelenni a piacon. A vállalat megbízható, nagy teljesítményű Intel-alapú szervereinek jelenlegi választékára épülő új megoldások 128 processzorig terjedő skálázhatósága bonyolult, mainframe-kategóriájú rendszerek kialakítását teszi majd lehetővé.

Az együttműködés támogatása, valamint a tavaly októberben bemutatott linuxos üzleti stratégia megvalósítása érdekében a Fujitsu új, Linux-rendszerekre szakosodott szervezeti struktúrát állított fel Enterprise Systems Group üzletágánál. A Fujitsu mission-critical rendszerek (grid számítástechnika, autonóm rendszerek, optikai csatlakozási technológiák stb.) terén szerzett tapasztalatait kamatoztató szervezet több mint 300 mérnököt foglalkoztat, és a linuxos nagyvállalati rendszerek megbízhatóságát, rendelkezésre állását ás skálázhatóságát javító hardverplatformok és alapszoftverek fejlesztését tekinti elsődleges céljának.

„Büszkék vagyunk rá, hogy a Fujitsu nagy teljesítményű szerverrendszerei, köztük a jól skálázható Unix-alapú PRIMEPOWER szerver és a GS sorozatú mainframe-platformok, kategóriájuk legmegbízhatóbb megoldásai közé tartoznak” – nyilatkozta Tadayasu Sugita, a Fujitsu Limited csoportszintű vezető elnökhelyettese és műszaki vezérigazgató-helyettese. „Az Intellel indított együttműködés révén a gyorsan növekvő Linux-szegmensre is kiterjeszthetjük küldetéskritikus nagyvállalati megoldásaink kínálatát, és talán a világon elsőként léphetünk piacra Linuxot futtató Intel-alapú rendszerekkel. Azzal, hogy nagy teljesítményű szerverekre szakosodott üzletágunk kínálatába harmadik platformként a Linuxot is beépítjük, a küldetéskritikus platformok teljes palettáját ügyfeleink sokrétű vállalati alkalmazásszükségleteinek szolgálatába állíthatjuk.”

A küldetéskritikus szerverpiac üzleti lehetőségeinek bővítése érdekében a Fujitsu és az Intel a Linux fejlesztők táborával együtt dolgozik majd a „pingvines oprendszer” megbízhatóságának, funkcionalitásának és teljesítményének továbbfejlesztésén. A partnerek az Intel szoftvereszközei segítségével kívánják megkönnyíteni a független szoftverszállítók számára, hogy Linux-alkalmazásaikat a Fujitsu inteles rendszereire optimalizálhassák.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle