Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sun ONE Identity Server 6.0 – új fejezet a Sun történetében

Laptop

Sun ONE Identity Server 6.0 – új fejezet a Sun történetében

A Sun Microsystems bejelentette, hogy piacra dobta a Sun ONE Identity Server 6.0-át, az iparág első nyílt szabványokra épülő hálózati személyazonosító megoldását, ezzel is igazolva elkötelezettségét a Liberty Alliance szervezete és ajánlásai iránt.

A Sun új megoldása válasz arra a növekvő piaci igényre, hogy az alkalmazottak, az üzleti partnerek és a vásárlók, azaz bárki egyszerűen, problémamentesen férjen hozzá az őt érintő adatokhoz és szolgáltatásokhoz a Weben keresztül biztonságos, a személyes adatokat védő, nem egyedi megoldást alkalmazó, költséghatékony módon. A Sun ONE Identity Server 6.0 egy szabványalapú, hosszú távon alkalmazható megoldás, amely Java technológiát, valamint a Liberty Alliance, a Security Assertion Markup Language (SAML) és az XML specifikációkat használja.

A Sun ONE Identity Server 6.0 az első nagyvállalati, webes személyazonosság-felügyeleti megoldás, amely egyetlen termékben integrálja a hozzáférés-kezelési, az elosztott felügyeleti, -és a címtár szolgáltatásokat. Az új termék – a Sun átfogó személyazonosság-felügyeleti megoldásának alapelemeként – a Sun ONE Directory Serverre épül, és kiaknázza a Sun ONE Meta Directory konszolidációs képességeit.

A Sun ONE Identity Serverrel lényegesen csökkenthetők a vállalati IT költségek, azon belül is az alkalmazásfejlesztési, a biztonsági adminisztrációs és a helpdesk területén. A Gartner Research piackutató vállalat szerint a személyazonosság- és hozzáférés-felügyeleti megoldások befektetései három éven belül három számjegyű befektetés-megtérülést (ROI) eredményeznek.

A Sun ONE Identity Server fontos funkciója, hogy képes összekapcsolni a személyazonosságokat akár SAML-nek, akár a Liberty-specifikációnak megfelelően, a szervezet tűzfalán kívül és belül egyaránt. A terméknél alkalmazott személyazonosítási platform komoly támogatást élvez: a Sun iForce partnereinek hosszú sora kínál kiegészítő szolgáltatásokat, termékeket és szaktudást a biztonságos, a személyazonosság kezelésére felkészített megoldások tervezéséhez és megvalósításához, például az ActivCard, a Passlogix és a PeopleSoft. Széleskörű támogatást nyújtanak a Sun integrátor és értékesítési partnerei is, többek között a Cap Gemini Ernst & Young, a Dewpoint, az ePresence, a PricewaterhouseCoopers LLP és a Schlumberger.

A Sun ONE Identity Server 6.0 a Sun ONE Directory Serverrel integrálva az alábbi alapszolgáltatásokat kínálja:
Hozzáférés-felügyelet: Egypontos bejelentkezés a webes erőforrásokhoz és központilag vezérelt hozzáférés a szolgáltatásokhoz. Rugalmas hitelesítési mechanizmusok, LDAP, RADIUS, X.509v3 tanúsítványok, SafeWord token-kártyák és UNIX hitelesítési szolgáltatások segítségével. C, Java és XML nyelvű API-k segítik a testreszabást, valamint az irányelv-kezelő, hitelesítési, auditálási/jelentéskészítési és kliensfelületek integrációját.
Személyazonosság-kezelés: A személyazonosságok, az irányelvek és szolgáltatások központi felügyelete. A jogkörelosztás rugalmas modelljére építkezve megoldható, hogy a felhasználók maguk végezzék saját profiljuk adminisztrációját. A tetszés szerinti mélységű elosztás segítségével a jogkör bontható tartományok, szerepek, csoportok, alkalmazások, vagy akár szolgáltatások szerint.
Összekapcsolás: A Liberty Alliance vagy az SAML (Security Assertions Markup Language) specifikációkra építve kialakítható a társszervezetekkel összekapcsolt, decentralizált hitelesítési rendszer.
Szolgáltatás-felügyelet: E funkciók a külső alkalmazások és szolgáltatások konfigurációs adatainak felügyeletét segítik, és megoldást biztosítanak a külső alkalmazások felügyeleti paramétereinek testreszabásához és regisztrálásához – például szabályozhatják egy portál szolgáltatásait, vagy beállíthatják egy levelezőszerveren a felhasználónkénti kvótát. E paraméterek és attribútumok a Sun ONE Identity Serverrel felügyelhető szolgáltatásokba szervezhetők.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés