Connect with us

technokrata

Sun ONE Identity Server 6.0 – új fejezet a Sun történetében

Laptop

Sun ONE Identity Server 6.0 – új fejezet a Sun történetében

A Sun Microsystems bejelentette, hogy piacra dobta a Sun ONE Identity Server 6.0-át, az iparág első nyílt szabványokra épülő hálózati személyazonosító megoldását, ezzel is igazolva elkötelezettségét a Liberty Alliance szervezete és ajánlásai iránt.

A Sun új megoldása válasz arra a növekvő piaci igényre, hogy az alkalmazottak, az üzleti partnerek és a vásárlók, azaz bárki egyszerűen, problémamentesen férjen hozzá az őt érintő adatokhoz és szolgáltatásokhoz a Weben keresztül biztonságos, a személyes adatokat védő, nem egyedi megoldást alkalmazó, költséghatékony módon. A Sun ONE Identity Server 6.0 egy szabványalapú, hosszú távon alkalmazható megoldás, amely Java technológiát, valamint a Liberty Alliance, a Security Assertion Markup Language (SAML) és az XML specifikációkat használja.

A Sun ONE Identity Server 6.0 az első nagyvállalati, webes személyazonosság-felügyeleti megoldás, amely egyetlen termékben integrálja a hozzáférés-kezelési, az elosztott felügyeleti, -és a címtár szolgáltatásokat. Az új termék – a Sun átfogó személyazonosság-felügyeleti megoldásának alapelemeként – a Sun ONE Directory Serverre épül, és kiaknázza a Sun ONE Meta Directory konszolidációs képességeit.

A Sun ONE Identity Serverrel lényegesen csökkenthetők a vállalati IT költségek, azon belül is az alkalmazásfejlesztési, a biztonsági adminisztrációs és a helpdesk területén. A Gartner Research piackutató vállalat szerint a személyazonosság- és hozzáférés-felügyeleti megoldások befektetései három éven belül három számjegyű befektetés-megtérülést (ROI) eredményeznek.

A Sun ONE Identity Server fontos funkciója, hogy képes összekapcsolni a személyazonosságokat akár SAML-nek, akár a Liberty-specifikációnak megfelelően, a szervezet tűzfalán kívül és belül egyaránt. A terméknél alkalmazott személyazonosítási platform komoly támogatást élvez: a Sun iForce partnereinek hosszú sora kínál kiegészítő szolgáltatásokat, termékeket és szaktudást a biztonságos, a személyazonosság kezelésére felkészített megoldások tervezéséhez és megvalósításához, például az ActivCard, a Passlogix és a PeopleSoft. Széleskörű támogatást nyújtanak a Sun integrátor és értékesítési partnerei is, többek között a Cap Gemini Ernst & Young, a Dewpoint, az ePresence, a PricewaterhouseCoopers LLP és a Schlumberger.

A Sun ONE Identity Server 6.0 a Sun ONE Directory Serverrel integrálva az alábbi alapszolgáltatásokat kínálja:
Hozzáférés-felügyelet: Egypontos bejelentkezés a webes erőforrásokhoz és központilag vezérelt hozzáférés a szolgáltatásokhoz. Rugalmas hitelesítési mechanizmusok, LDAP, RADIUS, X.509v3 tanúsítványok, SafeWord token-kártyák és UNIX hitelesítési szolgáltatások segítségével. C, Java és XML nyelvű API-k segítik a testreszabást, valamint az irányelv-kezelő, hitelesítési, auditálási/jelentéskészítési és kliensfelületek integrációját.
Személyazonosság-kezelés: A személyazonosságok, az irányelvek és szolgáltatások központi felügyelete. A jogkörelosztás rugalmas modelljére építkezve megoldható, hogy a felhasználók maguk végezzék saját profiljuk adminisztrációját. A tetszés szerinti mélységű elosztás segítségével a jogkör bontható tartományok, szerepek, csoportok, alkalmazások, vagy akár szolgáltatások szerint.
Összekapcsolás: A Liberty Alliance vagy az SAML (Security Assertions Markup Language) specifikációkra építve kialakítható a társszervezetekkel összekapcsolt, decentralizált hitelesítési rendszer.
Szolgáltatás-felügyelet: E funkciók a külső alkalmazások és szolgáltatások konfigurációs adatainak felügyeletét segítik, és megoldást biztosítanak a külső alkalmazások felügyeleti paramétereinek testreszabásához és regisztrálásához – például szabályozhatják egy portál szolgáltatásait, vagy beállíthatják egy levelezőszerveren a felhasználónkénti kvótát. E paraméterek és attribútumok a Sun ONE Identity Serverrel felügyelhető szolgáltatásokba szervezhetők.



Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle