Connect with us

technokrata

Gericom X5 Force – notebook, melyet akár földhöz is lehet csapni

Laptop

Gericom X5 Force – notebook, melyet akár földhöz is lehet csapni

A Gericom ezen noteszgépét olyan körülményekre készítették fel, amelyek során a hagyományos mobil számítógépek használhatatlanná válnak – az X5 Force azonban bírja a gyűrődést.

A 14,1 colos, XGA (1204×768 pixel) felbontású TFT kijelzővel bíró számítógép grafikai vezérlőegysége GeForce 4-es alapokon nyugszik. Mobil Pentium 4-es processzorral szerelték fel (de akár mobil Celeronnal is megvásárolható), operatív tára pedig maximálisan 640 MB-nyi lehet (ebből 128 MB integráltan található meg a noteszgép belsejében).

Mind az LCD, mind a merevlemez (2,5 colos UDMA 100-as) ütésálló tokban került beszerelésre. Rendelkezik még egy DVD/CD-RW kombó meghajtóval is, illetve egy USB-s floppy drive-val. Képes hangok megszólaltatására is AC97-es hangvezérlőjének és a beépített sztereó hangszóróknak köszönhetően.

A külvilággal való kapcsolattartásért egy 56 Kbps-os modem és egy 10/100 Mbps-os LAN csatoló felel, illetve rendelkezik infra, három 2.0-s USB és FireWire porttal is. Emellett lehetőséget kínál egy WLAN vagy egy GPRS modul beszerelésére is, így szinte bárhol alkalmazhatóvá válik, köszönhetően a vezetékmentes adatkommunikációnak.

Amiben igazán különbözik a többi noteszgéptől, az az ütés- és cseppálló magnéziumház, amely megfelel a katonai szabványok által előírt ˝Endurance for Drop˝ (810E-506.3 III), ˝Vibration˝ (810E-514.4 I Category 10) illetve ˝Spill Proof˝ teszteknek. Így biztonságosan használható olyan kültéri környezetben is, amelyet egy ˝hagyományos˝ notebook már nem lenne képes elviselni. Ráadásul mindehhez csak 2,4 kg-os tömeg tartozik, így nem kell egy koffer méretű és nehézségű eszközt magával cipelnie annak, aki használni szeretné.

Fizikai méretei: 312x257x30mmSzólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek