Connect with us

technokrata

Apple X11 – UNIX programok Mac OS X környezetben

Laptop

Apple X11 – UNIX programok Mac OS X környezetben

Az Apple bemutatta az új X11 for Mac OS X szoftvert, ami lehetővé teszi, hogy az X11 környezethez fejlesztett UNIX programok egymás mellett fussanak natív Mac OS X alkalmazásokkal; továbbá nagy mértékben megkönnyíti X11 alkalmazások újraírását a Mac platform számára.

A UNIX világban elterjedt X11 ablakkezelő környezet Apple implementációját rendkívül könnyű telepíteni, és teljesen a Mac OS X Quartz grafikus rendszeréhez lett hangolva; így teljeskörű támogatást biztosít a 2D és 3D gyorsító technikákhoz és az Open GL grafikához.

Az új X11 for Mac OS X szoftver a teljes X11 ablakkezelő és kliens függvénykönyvtárat, valamint a szükséges fejlesztőeszközöket tartalmazza, így minden eddiginél egyszerűbbé teszi a Linux és UNIX programok újraírását a Mac környezetbe. Egyetlen csomagban lehet letölteni és telepíteni, így az üzembe helyezése is nagyon egyszerű. Teljes mértékben integrálódik az Aqua felhasználói felületbe, így például lehetővé teszi a problémamentes kivágást és másolást is a két ablakrendszer között.

Az új X11 for Mac OS X szoftver első nyilvános próbaváltozata már letölthető az Apple weblapjairól, végleges változata is még ebben az évben hozzáférhető lesz. Használatához Mac OS X 10.2.x és legalább 256 MByte RAM tár szükséges. Az X11 for Mac OS X szoftver az eMac, iMac, iBook, Power Macintosh G3, Power Mac G4 és az 1998. májusban bemutatott PowerBook számítógépeken használható.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Face-en

Tesztek