Connect with us

technokrata

Airport Extreme: ötször gyorsabb vezetékmentes technológia

Laptop

Airport Extreme: ötször gyorsabb vezetékmentes technológia

Ötször gyorsabb adatátvitel valamint hálózatok összekapcsolásának és nyomtatók megosztásának lehetősége az új vezeték-nélküli hálózati rendszerben.

Az Apple a Macworld Expo szakkiállítás és konferencia keretein belül bemutatta az Airport vezeték-nélküli hálózati rendszer legújabb, az IEEE 802.11g specifikációnak megfelelő, akár 56 Mbps sávszélességű változatát, Airport Extreme néven. A jelenleg széles körben használt, 802.11b megoldásoknál közel ötször gyorsabb Airport Extreme teljeskörű kompatibilitást biztosít a világon fellelhető több millió 802.11b Wi-Fi eszközzel. Az új Airport Extreme Támaszpont akár 50 felhasználót is képes egyidejűleg kiszolgálni és lehetővé teszi különálló vezetékes hálózatok egymással összekapcsolását és nyomtatók megosztását.

Az új Airport Extreme Támaszpont szolgáltatásai közül érdemes még kiemelni az olcsó USB nyomtatók hálózati megosztásának lehetőségét, a második 10/100BASE-T Ethernet kaput további hálózatokra vagy DSL szolgáltatók rendszerére való csatlakozáshoz, és az irányérzékeny vagy megnövelt hatósugarú antennák csatlakoztatásának lehetőségét. Az új hálózati összekapcsolási (bridging) szolgáltatásnak köszönhetően az Airport Extreme Támaszpont lehetővé teszi több különálló Ethernet hálózat vezetékek néküli összekapcsolását – például több különálló épületben.

A Mac OS X 10.2 Jaguar változat természetesen teljeskörű támogatást biztosít az IEEE 802.11g szabványra épülő Airport Extreme rendszer felé, ami viszont természetesen képes kihasználni az Apple Rendezvous technológiáját is, a hálózati eszközök és szolgáltatások mind egyszerűbb és kényelmesebb használata érdekében.

Az új Airport Extreme Támaszpont és Kártya várhatóan először 2003. februárjában kerül a viszonteladók üzleteibe. Az Airport Extreme Kártya először csak a 2003. január 7.-én bemutatott 12˝ és 17˝-os PowerBook G4 modellekben használható. Az Airport Extreme Kártya telepítéséhez más Mac modellekbe független gyártóktól származó, kiegészítő adapter használata lehet szükséges.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle