Connect with us

Hirdetés

technokrata

HP: új DVD-író termékcsalád

Laptop

HP: új DVD-író termékcsalád

A gyors, egyszerűen használható DVD-írók mindenki számára elérhetővé teszik a DVD-re rögzítést.

A HP új DVD-író családja elérhető áron kínál megnövelt teljesítményt és könnyű használatot. Az új 4x-es maximális rögzítési sebességű dvd300i belső és dvd300e külső DVD-író otthoni felhasználásra és a kisvállalkozások számára egyaránt optimális választás.

Az Understanding & Solutions nemzetközi kutatási és tanácsadócég szerint a DVD-készítés fontos piaci trendként jelentkezik majd 2003-ban. Erre a kutatási eredményre hivatkozva Aszódi Katalin a HP DVD kategória menedzsere elmondta, hogy a DVD-írók európai forgalma 2003 során várhatóan megháromszorozódik, mivel egyre több magánfelhasználó hívja majd a DVD-technológiát segítségül otthoni mozgófilmek készítéséhez és digitális fotói elmentéséhez. Az új DVD-meghajtók kifejlesztésével a HP a digitális videoszerkesztés, -rögzítés és -megosztás, valamint az olcsón megvalósítható, nagy kapacitású adattárolás iránt mind erősebben megnyilvánuló piaci keresletre kívánt reagálni.

Az új HP DVD-írók az ágazat legmagasabb DVD-írási sebességét (4×2,4×8) biztosítják. A 4x-es sebességű rögzítés révén mindössze 15 percre van szükség egy 4,7 GB-os egyszer írható DVD+R lemez teleírásához (ez a kapacitás háromórányi digitális videofelvétel tárolására elegendő), emellett a 16x10x40-es CD-írási sebesség további előnyöket biztosít. Az írók a DVD+R/+RW technológiát alkalmazzák.

A HP dvd300 sorozat az ArcSoft Showbiz DVD szoftver legújabb, 1.3-as verzióját is tartalmazza, mellyel a teljesen kezdő felhasználók számára sem okoz gondot a digitális videofelvételek készítése. A szoftverrel a videoanyag gyorsan és könnyen PC-re vihető, majd profi minőségben DVD-re menthető. Mivel a videorögzítés, az authoring eljárás és a szerkesztés ugyanazon a felhasználói felületen zajlik, mindez néhány lépésben megoldható.

A HP dvd writer 300i és 300e ajánlott nettó kereskedelmi ára 84.990 Ft illetve 106.990 Ft, emellett egy HP DVD+R lemez már 1.350 Ft-ért is beszerezhető (a HP új, nagy teljesítményű, egyszer írható optikai DVD-i 4,7 GB-nyi videó, fénykép és zenei felvétel illetve adatállomány tárolására képesek). Mint azt megtudtuk: a 300i várhatóan februárban jelenik meg, míg a 300e-re március közepéig várni kell.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés